22:34 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το κατώφλι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μετά τις αναφορές στο πρόσωπό της από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, πέρασε η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

Αρνητικά απάντησε το Συμβούλιο Εφετών στον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδο που υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση που ζήταγε την απόρριψη του αιτήματος Λοβέρδου, κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της εισαγγελέως Διαφθοράς, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Αιτιολογώντας την προσφυγή του, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος που ελέγχεται ποινικά στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, ανέφερε ως βασικό σκεπτικό πως η Ελένη Τουλουπάκη είναι συμμέτοχος σε αδικήματα που φέρεται να έχουν τελεστεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Εξάλλου, η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου πέρασε σήμερα το κατώφλι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά τις αναφορές στο πρόσωπό της από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

Κατά τον αντεισαγγελέα, η επιθεωρήτρια συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Όπως υποστηρίζει ο κ. Αγγελής, είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της για να σταματήσει η επιρροή του «Ρασπούτιν» στο πρόσωπό της.

Tags:
Novartis, Ανδρέας Λοβέρδος, Ελένη Τουλουπάκη, Άρειος Πάγος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK