ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τρεις Έλληνες ομογενείς βουλευτές καταθέτουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισμα για τον χαρακτηρισμό της 28ης Οκτωβρίου ως «Ημέρα του Όχι».

Τον χαρακτηρισμό της 28ης Οκτωβρίου ως «Ημέρα του Όχι» επιδιώκουν, με ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Ελληνο-αμερικανοί βουλευτές Κρις Πάππας, Τζον Σαρμπάνης και Γκας Μπιλιράκης.

Στο ψήφισμα, το οποίο ήδη κατέθεσαν στο αμερικανικό Κοινοβούλιο, οι τρεις Έλληνες ομογενείς υπογραμμίζουν την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στον αγώνα εναντίον των δυνάμεων του άξoνα, ενώ εξαίρουν ότι το πρωτοφανές πνεύμα και θάρρος των Ελλήνων κατάφερε να αλλάξει την τροχιά της ιστορίας.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του, ο Κρις Πάππας δηλώνει υπερήφανος που ηγείται αυτού του ψηφίσματος, το οποίο «μας επιτρέπει να σταθούμε με τους Έλληνες συμμάχους μας και να γιορτάσουμε τις κοινές μας δημοκρατικές αξίες».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Τζον Σαρμπάνης επισημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχει σ’ ένα ψήφισμα που αποδίδει «φόρο τιμής» στο τολμηρό «Όχι» και τον ηρωισμό του ελληνικού λαού.

«Το παράδειγμα που έθεσαν, τότε και τώρα, χρησιμεύει ως φάρος ελπίδας για ελευθερία και δημοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων. 

Τέλος, ο Γκας Μπιλιράκης αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα «γιορτάζει την εσωτερική δύναμη και το αμείλικτο πνεύμα των Ελλήνων και συμβολίζει τη δέσμευση των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν την αδικία και την τυραννία».

«Δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε τις μελλοντικές γενιές να ξεχάσουν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, η οποία καθορίζει ποιοι είμαστε ως λαός και βοηθάει να πορευτούμε προς τα εμπρός» καταλήγει.
Tags:
βουλευτής, βουλευτές, ομογένεια, ομογενής, ψήφισμα, ΗΠΑ, Βουλή των Αντιπροσώπων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK