06:35 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να είχε πει στους εισαγγελικούς λειτουργούς ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας τον πίεσε λέγοντάς του ότι ο ίδιος και άλλα πολιτικά πρόσωπα όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουν τους μάρτυρες.

Παράπλευρη έρευνα διενεργείται για την αναφορά των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ότι ο Νίκος Μανιαδάκης την περίοδο που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται να τους ενημέρωσε ότι δέχτηκε απειλές από τον Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση Novartis.  

Ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να είχε πει στους εισαγγελικούς λειτουργούς ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας τον πίεσε λέγοντάς του ότι ο ίδιος και άλλα πολιτικά πρόσωπα όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουν τους μάρτυρες.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη αναφορά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για «παρακρατικές μαφιόζικες» μεθόδους «που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο».

Στη δήλωσή του ο κ. Παπαγγελόπουλος επισημαίνει: «Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως. Οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών κορυφώθηκαν με τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας του είπε πως όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος, ο κύριος Στουρνάρας δηλαδή, με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες».

Κατά τον ίδιο «το πρόβλημα, πλέον, δεν είναι πρόβλημα των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και θέμα μόνο της Δικαιοσύνης, αλλά έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Δημοκρατίας».

Σημειώνει την ανάγκη να ερευνηθούν άμεσα οι ισχυρισμοί Μανιαδάκη «ότι ο κ. Στουρνάρας με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες, όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία».

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Μιχάλης Καλογήρου

Εξάλλου, στο πλαίσιο των ερευνών για τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση της Νοvartis, που οδήγησαν σε ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Η κλήση του κ. Καλογήρου έγινε μετά την αναφορά στο όνομά του από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, που έκανε λόγο για συνάντηση στο υπουργείο, κατά τη διάρκεια της θητείας του, με θέμα την απομάκρυνση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, προκειμένου, όπως είχε πει ο κ. Αγγελής, να περιοριστεί η επιρροή στην υπόθεση του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η kathimerini.gr ρωτήθηκε για τη συνάντηση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που διενεργεί την έρευνα, ενώ ο ίδιος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Από την πλευρά της η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, που ο κ. Αγγελής υποστήριξε ότι ήταν παρούσα στη συνάντηση διέψευσε ότι συμμετείχε.

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ένας από τους δέκα πολιτικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis.

O κ. Γεωργιάδης θα καταθέσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τους πολιτικούς δικαστικούς χειρισμούς που οδήγησαν στην ενοχοποίηση πολιτικών χωρίς στοιχεία. Για τον Άδωνι Γεωργιάδη η δικογραφία της Novartis δεν έχει ακόμα, ως προς αυτόν, αρχειοθετηθεί.

Tags:
Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Μανιαδάκης, Άρειος Πάγος, Δικαιοσύνη, Novartis, Γιάννης Στουρνάρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK