12:50 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υψηλή περιεκτικότητα σε ισότοπα ουρανίου εντοπίστηκε στο νερό του οικισμού Μικροκώμης στον δήμο Βόλβης, μετά από ειδική εξέταση σε δείγματα.

Ακατάλληλο κρίθηκε το νερό του οικισμό Μικροκώμης στη Βόλβη, αφού μετά από ειδική εξέταση στα δείγματα εντοπίστηκε υψηλή περιεκτικότητα σε ισότοπα ουρανίου.

Σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης.

Η υπηρεσία απαγορεύει στους περίπου 50 κατοίκους του οικισμού να καταναλώσουν ρο νερό αλλά και να το χρησιμοποιήσουν για μαγείρεμα ή άλλες οικιακές χρήσεις λόγω των τιμών ραδιενέργειας που ξεπερνούν το φυσιολογικό.

«Ερευνούμε αυτό το διάστημα τις υπόλοιπες γεωτρήσεις στην περιοχή, είμαστε σε συνεχή επαφή με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και ενεργούμε κατ' εντολή των αρμοδίων. Εάν δεν βρούμε λύση, σε δεύτερη φάση θα μεταφέρουμε νερό στη Μικροκώμη με άλλο αγωγό από τον διπλανό οικισμό του Προφήτη» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σχετικές μετρήσεις στο νερό γίνονται κάθε χρόνο.

Οι περσινές, όπως σημειώνει, ήταν καλές  αλλά οι φετινές έδειξαν περιεκτικότητα σε ουράνιο, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κατανάλωση από τους κατοίκους, που πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό.

Tags:
ουράνιο, χωριό, νερό, ραδιενέργεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK