20:28 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα αδικήματα είναι αυτά της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση, ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα πέντε αδικήματα άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς κατά 17 υπηρεσιακών παραγόντων (υπαλλήλων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου) του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού (Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.).

Τα αδικήματα είναι αυτά της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση, ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Οι διώξεις ασκήθηκαν έπειτα από το πόρισμα επιθεωρητών -  ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για υπόθεση χρηματικών ποσών 200.000 ευρώ που αφορούσε στη χορήγηση οικονομικών βοηθημάτων και δανείων από το Ταμείο προς τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού την περίοδο 2012 - 2014 και τα οποία ουδέποτε πιστώθηκαν πραγματικά στους εν λόγω υπαλλήλους.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας δηλώνει πως διασφαλίζει τη θεσμική συνέχεια της διοίκησης και ενισχύει τη δημόσια λογοδοσία, ενδυναμώνοντας τον ελεγκτικό μηχανισμό με διευρυμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων και καινοτόμες μεθοδολογίες ελέγχων και ερευνών.

Tags:
Εισαγγελία Διαφθοράς, κακούργημα, διώξεις, Υπουργείο Πολιτισμού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK