23:00 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Η τελετή απονομής του παρασήμου στον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα Νικόλαο Δασκαλαντωνάκη θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2019 στο Κρεμλίνο στη Μόσχα.

Με το ρωσικό Τάγμα Φιλίας βραβεύθηκε ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 ο Ρώσο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα για την παρασημοφόρηση του Επίτιμου Προξένου της Ρωσίας στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα Νικόλαου Δασκαλαντωνάκη με το Τάγμα Φιλίας.

Ο κ. Δασκαλαντωνάκης βραβεύτηκε με το κρατικό παράσημο της Ρωσίας για τη συμβολή στην ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδας, για την καρποφόρα δραστηριότητά του για την προσέγγιση και τον αμοιβαίο εμπλουτισμό των πολιτισμών των δύο χωρών.

Πρόκειται για εγνωσμένου κύρους επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επίτιμου Προξένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 1998 και πάνω από είκοσι χρόνια συμβάλλει αισθητά στην προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ρώσων πολιτών στην προξενική του δικαιοδοσία.

Συντρέχει ενεργά στην ανάπτυξη των ρώσο-ελληνικών σχέσεων και στην προώθηση της ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού στην Ελλάδα. Με τη αρωγή του πραγματοποιείται η διαιώνιση των ιστορικών δεσμών της Κρήτης με τη Ρωσία, όπου υπήρχε το Ρωσικό Προξενείο στα Χανιά στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου διοργανώνονται εκδηλώσεις μνήμης για την Ημέρα της Νίκης επί του φασισμού και του ναζισμού.

Η τελετή απονομής του παρασήμου θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2019 στο Κρεμλίνο στη Μόσχα.

Tags:
παράσημο, πρόξενος, Ρωσία, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK