12:47 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη των όσων συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην οδό Πατησίων.

Την ευθύνη όσων έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ, ανέλαβε ομάδα αναρχικών, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα αντεξουσιαστικού χώρου.

«Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες οι καταπιεσμένοι της Χιλής έχουν ξεχυθεί και καταλάβει τους δρόμους της χώρας, πραγματοποιώντας πολύμορφες επιθέσεις σε μονάδες καταστολής, κρατικές δομές και επιχειρήσεις» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανάληψη ευθύνης.

Και προστίθεται: «Η απάντηση του κράτους στις εξεγερτικές τους διαθέσεις αν και περιείχε δεκάδες θανάτους και βιασμούς, χιλιάδες τραυματισμένους και συλληφθέντες δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να πτοήσει το μένος των εξεγερμένων»

Κλειστή η οδός Πατησίων, μετά από μικρής έκτασης επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ
© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
Κλειστή η οδός Πατησίων, μετά από μικρής έκτασης επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Μάλιστα, οι δράστες σχολιάζουν ότι «το ροζ είναι από τα αγαπημένα μας χρώματα» και ότι «ελπίζουμε να αρέσει εξίσου και στους ματατζήδες μιας που θα αναγκαστούν να γυρίσουν στη ΓΑΔΑ με ροζ στολή».

«Ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί η αλληλεγγύη είναι η πραγματοποίηση επιθετικών δράσεων. Δεν θέλουμε να αναλωθούμε σε μακροσκελείς αναλύσεις επί αναλύσεων. Έτσι κι αλλιώς ακούμε τους συντρόφους μας από μακριά να οργανώνονται και να επιτίθενται. Δεν θα πούμε λέξη παραπάνω. Αφήνουμε αυτούς και τις φωτιές τους να μιλήσουν και για μας» καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξέσπασαν στη 1:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν περίπου 40 άτομα εξήλθαν από τον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με τους δράστες, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αλληλεγγύη προς τη Χιλή, οι κάτοικοι της οποίας αντιδρούν στην αύξηση του εισιτηρίου του μετρό.

Μάλιστα, οι κινητοποιήσεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχουν προσλάβει και ευρύτερες διαστάσεις, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την άρση των φιλελεύθερων πολιτικών.

Tags:
ΑΣΟΕΕ, πανεπιστήμια, Πανεπιστήμιο, ανάληψη ευθύνης, αναρχικοί, επεισόδια, επεισόδιο, Πατησίων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK