17:19 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Λύση στο πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Κέρκυρας αναζητούν οι τοπικοί φορείς της Κέρκυρας με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΔΙΑΔΥΜΑ.

Την πιθανότητα τα απορρίμματα της Κέρκυρας να επεξεργάζονται στη μονάδα επεξεργασίας της ΕΔΑΔΥΜ ΑΕ στην Κοζάνη θα εξετάσει στη συνεδρίασή του την επόμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΔΙΑΔΥΜΑ.

Χθες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου, γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, με της συμμετοχή βουλευτών του νησιού,  των τριών δήμαρχων της Κέρκυρας και στελεχών της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι τα απορρίμματα του νησιού από το τέλος του 2019, μέχρι τέλος 2022 θα μεταφέρονται στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ στη Δυτική Μακεδονία, στην Κοζάνη για επεξεργασία.

Αναμένεται η λήψη της σχετικής απόφαση για αποδοχή από το ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ».

Ο νέος πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ και δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς που μίλησε με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, έκανε λόγο για θετική γνωμάτευση των υπευθύνων του εργοστασίου ΕΔΑΔΥΜ.

«Δεν θέλω να προκαταλάβω με τη γνώμη μου τις απόψεις των συναδέλφων δημάρχων στο ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ» σημείωσε και διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται για ταφή των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της περιοχής μας, αλλά για επεξεργασία τους με τις ποιο σύγχρονες τεχνικές δυνατότητες και μεθόδους που διαθέτει το εργοστάσιο».

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΔΙΑΔΥΜΑ, στην Κοζάνη, οι ποσότητες που διαχειρίζεται η μονάδα επεξεργασίας είναι 89.000 τόνοι και υπάρχει περιθώριο μέχρι τους 120.000 τόνους που είναι και η συμβατική δυναμικότητα του εργοστασίου.

Tags:
Διοικητικό Συμβούλιο, πρόβλημα, απορρίμματα, σκουπίδια, Κοζάνη, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK