03:26 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε διευκρινίσεις για το μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου που εντοπίστηκε νότια της Κρήτης προχώρησε ο ομιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Για το κοίτασμα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης και το τι πραγματικά σημαίνει αυτό, μιλά σε ανακοίνωσή του ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

«Παρά το γεγονός ότι ενδείξεις ή εκτιμήσεις για φυσικό αέριο και πετρέλαιο πιθανόν να υπάρχουν σε πολλές περιοχές του κόσμου, το συμπέρασμα για την ύπαρξη ή όχι εμπορικά εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων, προϋποθέτει μια σειρά από σοβαρές εργασίες και αναλύσεις που απαιτούν σημαντικό χρόνο», σημειώνει ό όμιλος.

Παράλληλα, εξηγεί πως με τα δεδομένα που υπάρχουν ακόμα δεν είναι δυνατό να γίνει αναφορά στο μέγεθος και πόσο εκμεταλλεύσιμα είναι τα κοιτάσματα.

«Σήμερα στην Ελλάδα, με τα δεδομένα που έχουμε, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δεν είναι ακόμα σε θέση να αναφερθούν στην ύπαρξη, το μέγεθος κοιτασμάτων και κατά πόσο αυτά είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμα. Ας σημειωθεί δε, ότι σε αρκετές από τις περιοχές για τις οποίες υπάρχουν δημοσιεύματα, δεν έχουν καν ξεκινήσει οι έρευνες», διευκρινίζει.

Παράλληλα, κάνει σαφές πως σε συνέδρια και ημερίδες  γίνονται συχνά αναφορές σε ενδείξεις και εκτιμήσεις τέτοιου είδους αλλά τα σενάρια που γίνονται θα πρέπει να εκλαμβάνονται στη σωστή τους διάσταση και δεν αποτελούν βάση για ανακοινώσεις..

«Σαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να επικοινωνούμε προς τους αρμόδιους φορείς της χώρας, τους επενδυτές και τους πολίτες βασισμένοι μόνο σε πραγματικά δεδομένα, προκειμένου να αποφεύγονται πρόωρες εκτιμήσεις και βεβιασμένα συμπεράσματα», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα των Νεών ένα κοίτασμα ονόματι «Τάλως» με μεγέθους 280 δισ. κυβικών μέτρων ή 10 τρισ. κυβικών ποδιών εντοπίστηκε νότια της Κρήτης.

Tags:
γεώτρηση, φυσικό αέριο, κοίτασμα, Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK