14:29 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης προχώρησε η αστυνομία. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν κρυμμένα στα πιο απίθανα σημεία. Τριμελής η εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και συγκεκριμένους ρόλους για τον καθένα.

Πάνω από 104 κιλά κοκαΐνης και περισσότερα από 828.000 ευρώ, είναι ο απολογισμός της εξάρθρωσης του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία. 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν σήμερα γνωστά από την αστυνομία σχετικά με την εξάρθρωση του κυκλώματος, η αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του κυκλώματος

Πριν από την αστυνομική επιχείρηση, υπήρξαν εκτεταμένες εξακριβώσεις και διασταυρώσεις δεδομένων και πληροφοριακών στοιχείων, η δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων και αστυνομικές ενέργειες επιτήρησης που οδήγησαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών.

Κατ'όπιν αυτών, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου τα μέλη της οργάνωσης αποθήκευαν τα ναρκωτικά και διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την υποστήριξη των λειτουργιών της οργάνωσης.

Όλα τα στοιχεία και ευρήματα της αστυνομίας οδηγούν σε μια «επαγγελματικού τύπου υποδομή της οργάνωσης στο πεδίο της εμπορίας των ναρκωτικών».

1 / 5
© Φωτογραφία : Ελληνική Αστυνομία
Φωτογραφία από τα ευρήματα της αστυνομίας σε σχέση με το κύκλωμα κοκαΐνης.

Σημειωτέον, μάλιστα, τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κοκαΐνης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η δράση του κυκλώματος - Οι ρόλοι των μελών

Όσον αφορά στη μεθοδολογία δράσης του κυκλώματος, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση με διαρκή λειτουργία, ιεραρχική δομή, ενώ τα μέλη της είχαν επιφορτιστεί με συγκεκριμένους ρόλους.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν αλλοδαπός, ο οποίος επίσης ήταν υπεύθυνος για την αγορά, αποθήκευση και διανομή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, καθώς και την ανεύρεση πελατών και τη διαχείριση των χρηματικών ποσών.

Ο δεύτερος αλλοδαπός ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια και τη φύλαξη των ποσοτήτων κοκαΐνης, τη μεταφορά τους στους υποψήφιους αγοραστές και τη διακίνηση. 

Ο τρίτος ήταν υπεύθυνος για την είσπραξη των χρημάτων για λογαριασμό της οργάνωσης, καθώς και τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

 

Tags:
αστυνομία, ναρκωτικά, κοκαΐνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK