17:20 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, φέρνουν οι εκπτώσεις Νοεμβρίου 2019 που ξεκινούν σήμερα και διαρκούν μέχρι τις 15  Νοεμβρίου. Πότε πέφτει Black Friday 2019 και Cyber Monday 2019.

Οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή, 15  Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, τα καταστήματα πρέπει να αναγράφουν την παλαιά και τη νέα, μειωμένη τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται με έκπτωση. Επίσης, επιτρέπεται η αναγραφή και του ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις, εάν προσφέρεται σε μειωμένη τιμή πάνω από το 60% των εμπορευμάτων, τότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη το ποσοστό έκπτωσης. Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία, το κατάστημα θα πρέπει να γράφει το εύρος του ποσοστού έκπτωσης, δηλαδή «από %... μέχρι %».

Σε άλλη περίπτωση, το κατάστημα θα πρέπει να αναφέρει ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, δίνοντας και το ποσοστό της έκπτωσης.

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ανοιχτά θα είναι τα μαγαζιά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019, με αφορμή τις εκπτώσεις Νοεμβρίου 2019.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει δώσει ως προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας την Κυριακή από τις 11:00 μέχρι τις 18:00. Ωστόσο, τα περισσότερα πολυκαταστήματα που μένουν ανοιχτά την Κυριακή των εκπτώσεων, λειτουργούν συνήθως μέχρι τις 20:00 ή τις 21:00.

Προς κατάργηση οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει καταθέσει πρόταση για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, είχε δηλώσει ότι «θα είναι η τελευταία φορά γι’ αυτόν τον παρωχημένο θεσμό».

Σε ανάλογη δήλωση προχώρησε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, μιλώντας στο Sputnik.

«Με δύο μεγάλες περιόδους εκπτώσεων και συνεχείς προσφορές από τα καταστήματα, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν», είχε δηλώσει ο κ. Φιλιππίδης.

Black Friday 2019 στις 29 Νοεμβρίου και Cyber Monday 2019 στις 2 Δεκεμβρίου

Μετά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις Νοεμβρίου 2019, θα ακολουθήσουν οι εκπτωτικές ημέρες «Black Friday» και «Cyber Monday».

Η Black Friday 2019 θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της προωθητικής ενέργειας, τα καταστήματα συνηθίζουν να προσφέρουν πολύ μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων, προσδοκώντας σε κέρδη από τη μεγαλύτερη κατανάλωση.

Η Cyber Monday 2019 είναι στις 2 Δεκεμβρίου. Αφορά σε προσφορές που δίνονται για αγορές μέσω διαδικτύου και κυριαρχούν οι εκπτώσεις σε προϊόντα τεχνολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Black Friday 2019: Τι αγοράζουν οι Έλληνες, ποιες ώρες και πόσα χρήματα ξοδεύουν

Tags:
Cyber Monday, Black Friday, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εμπορικά καταστήματα, μαγαζιά, Κυριακή, εκπτώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK