ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε τροποποιήσεις σε σχέση με το σύστημα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, μετά από την απόφαση του ΕΔΑΔ για το ζήτημα.

Αλλαγές σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών, αλλά και στον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα, στον απόηχο της καταδίκης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ) για το θέμα αυτό, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δρομολογεί την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων.

Από την πλευρά της, η κυρία Κεραμμέως επισημαίνει: 

«Το Υπουργείο θα επεξεργαστεί και θα αντιμετωπίσει, με τρόπο συνεκτικό, όλα τα ζητήματα που εγείρονται από τις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις των Δικαστηρίων. Στο πλαίσιο αυτό, αυτονοήτως θα τροποποιηθούν και οι ρυθμίσεις που αφορούν στο πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών και στον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα, ώστε να είναι απόλυτα συμβατές με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο καθώς και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΔΑΔ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό σύστημα απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών είναι αντίθετο προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδικάζοντας την Αθήνα για προσβολή των δικαιωμάτων στην εκπαίδευση και στην ελευθερία της συνείδησης και της θρησκείας.

Tags:
Υπουργείο Παιδείας, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θρησκευτικά, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK