23:00 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αστυνομία της Βραζιλίας είχε αναφέρει ότι ερευνάται υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο που φέρεται να ευθύνεται για την πετρελαιοκηλίδα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του δεξαμενόπλοιου «Bouboulina», DELTA TANKERS LTD διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμιξη δεξαμενόπλοιου συμφερόντων της σε περιστατικό περιβαλλοντικής ρύπανσης στη Βραζιλία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «η DELTA TANKERS LTD., διαχειρίστρια εταιρεία του υπό Ελληνική σημαία δεξαμενοπλοίου "BOUBOULINA" , διευκρινίζει ότι καμία δημόσια αρχή της Βραζιλίας δεν ήρθε ποτέ σε επαφή, είτε με την ίδια την εταιρεία είτε με το συγκεκριμένο πλοίο, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα που εμφανίστηκε στις βραζιλιανές ακτές στο τέλος του καλοκαιριού».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το εν λόγω τάνκερ αναχώρησε στις 19 Ιουλίου πλήρες φορτίου από τη Βενεζουέλα με κατεύθυνση το λιμάνι Μελάκα της Μαλαισίας.

«Το πλοίο έφτασε στον προορισμό του χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ξεφόρτωσε το σύνολο του φορτίου του, χωρίς να σημειωθεί η παραμικρή απώλεια» αναφέρει.

Η πετρελαιοκηλίδα που σημειώθηκε στις ακτές της βορειοανατολικής Βραζιλίας έχει μήκος μεγαλύτερο των 2.000 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας που ανέφερε ότι το τάνκερ προέρχονταν από τη Βενεζουέλα.

Η αστυνομία της Βραζιλίας τόνισε ότι ερευνάται υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο που φέρεται να ευθύνεται για την πετρελαιοκηλίδα.

Tags:
πετρελαιοκηλίδα, περιβάλλον, δεξαμενόπλοιο, τάνκερ, ρύπανση, Βραζιλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK