12:29 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, περίπου στις 03:00, το τάνκερ "Elka Aristotle" δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε από ενόπλους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό τάνκερ ανοιχτά των ακτών του Τόγκο και πήραν ομήρους τέσσερα μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με το ναυτικό της χώρας της δυτικής Αφρικής.

Από τα τέσσερα μέλη που απήχθησαν δύο είναι από τις Φιλιππίνες, ένας είναι Έλληνας και ένας Γεωργιανός, σύμφωνα με ανακοίνωση του ναυτικού.

«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, περίπου στις 03:00, το τάνκερ "Elka Aristotle" δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε από ενόπλους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ναυτικού.

Το ναυτικό δήλωσε ότι το τάνκερ φρουρούνταν από ένοπλο προσωπικό, ένας από τους οποίους τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ενημερώθηκαν υπουργείο Ναυτιλίας και Εξωτερικών

Το αρχηγείο του Λιμενικού ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό. Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης που ενημερώθηκε άμεσα έδωσε εντολή στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Έλληνας ναυτικός, μπαρκάρει για πρώτη φορά, ωστόσο έχει εκπαιδευτεί για τέτοιες καταστάσεις.

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία European Navigation Inc επιβεβαιώνει το περιστατικό και σημειώνει ότι για την ώρα δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο, εκτός από το ότι «η ασφάλεια του πληρώματος είναι ύψιστης σημασίας και πως κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την γρήγορη και ασφαλή απελευθέρωση των απαχθέντων».

Το πλοίο και το υπόλοιπο προσωπικό είναι καλά και ασφαλείς, όπως διευκρινίζει.

Ζητά ακόμα σεβασμό «λόγω της ευαίσθητης φύσης της κατάστασης και της ιδιωτικότητας των οικογενειών των μελών του πληρώματος».

Το Σάββατο, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο γειτονικό Μπενίν όταν πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο υπό σημαία Νορβηγίας, απαγάγοντας εννέα Φιλιππινέζους, μέλη πληρώματος.

Παρότι η πειρατεία έχει μειωθεί παγκοσμίως, ο κόλπος της Γουινέα στη δυτική Αφρική παραμένει περιοχή κινδύνου για απαγωγές από ενόπλους, σύμφωνα με το International Maritime Bureau που επικαλείται το Reuters.

Tags:
Λιμενικό Σώμα, υπουργείο Ναυτιλίας, Υπουργείο Εξωτερικών, πειρατές, Τόγκο, Έλληνας, τραυματίας, φρουρός, απαγωγή, πειρατεία, τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK