18:50 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να επιβιώσει για πολλές ώρες μεσοπέλαγα πάνω στη βοηθητική λέμβο περιγράφει η μητέρα της 45χρονης Νεοζηλανδής.

Με καραμέλες κατάφερε να τα βγάλει πέρα η 45χρονη από τη Νέα Ζηλανδία που παρασύρθηκε ανοιχτά της Φολεγάνδρου ενώ επέβαινε σε βοηθητική λέμβο.

«Έχω ακόμη μια καραμέλα μαμά». Αυτό είπε στη μητέρα της γυναίκα στο τηλέφωνο όταν διασώθηκε μετά από 37 ώρες 55 ναυτικά μίλα βορειοδυτικά του Ηρακλείου.

Η γυναίκα έφτασε στη Φολέγανδρο με βοηθητική λέμβο από το ιστιοφόρο στο οποίο βρισκόταν και στον γυρισμό έχασε το ένα κουπί.

Τότε παρασύρθηκε και όταν δεν επέστρεψε στο ιστιοφόρο, ο άνδρας που το οδηγούσε ειδοποίησε τις αρχές για να την εντοπίσουν.

Η γυναίκα που ήταν εκπαιδευμένη στη θάλασσα δοκίμασε κάθε κόλπο που ήξερε για να παραμείνει ζωντανή.

Συγκεκριμένα, έβγαλε τις κάλτσες στις να στεγνώσουν για να μπορεί να τις φορέσει το βράδυ όταν η θερμοκρασία θα έπεφτε.

Η 45χρονη κατάφερε να επιβιώσει χωρίς νερό, μόνο με μια χούφτα καραμέλες που είχε μαζί της.

Πέρα από αυτό, είχε μαζί τις τρεις πλαστικές σακούλες τις οποίες χρησιμοποίησε για να καλύψει τα χέρια της και άλλα σημεία του σώματός της από το κρύο που έπιανε το βράδυ.

Δεν έμεινε μόνο σε αυτό καθώς μαζί της είχε κι ένα καθρεφτάκι το οποίο το έστρεφε στον ήλιο ώστε να γίνει ορατή από αεροσκάφη που ενδεχομένως θα περνούσαν από πάνω.

Η περιπέτεια της τουρίστριας είχε αίσιο τέλος αφού τελικά εντοπίστηκε και το μεσημέρι της Κυριακής μεταφέρθηκε στην Κρήτη μετά από σχεδόν δύο ημέρες μεσοπέλαγα.

Tags:
καραμέλα, πλαστική σακούλα, Νέα Ζηλανδία, Φολέγανδρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK