13:48 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κακοκαιρία τείνει προς εκτόνωση, καθώς από το πρωί της Τρίτης αναμένεται ηλιοφάνεια. Νέα επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Προς εκτόνωση τείνουν τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία έπληξαν τη Δευτέρα όλη τη χώρα, «δίνοντας» αξιόλογες βροχοπτώσεις και κατά τόπους έντονες καταιγίδες.

Οι περισσότερες βροχές καταγράφηκαν στην Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και την Ατττική.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι από το πρωί έως το βράδυ της Δευτέρας έπεσαν σχεδόν 8.500 κεραυνοί, εκ των οποίων οι 5.000 στα ηπειρωτικά.

Την ίδια ώρα, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Ήπειρο, όπου στην Παραμυθιά έπεσαν 107 χιλιοστά βροχής.

Αξιόλογες βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν και στον νομό Αττικής, με το ύψος της βροχής στα βόρεια του νομού να αγγίζει τα 40 χιλιοστά.

Μάλιστα, κατά την έλευση του ψυχρού μετώπου, πάνω από τη δυτική Αττική σχηματίστηκε και πάλι ένα εντυπωσιακό «shelf cloud».

Τι είναι το shelf cloud

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πρόκειται για ένα σύννεφο, το οποίο βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους.

​Συνήθως κάνει την εμφάνισή του, λίγα λεπτά πριν από μια ισχυρή καταιγίδα και συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους.

Πότε αναμένεται νέα επιδείνωση

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν έως το μεσημέρι της Τρίτης, κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές, οι βροχοπτώσεις θα σταματήσουν σταδιακά από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ το πρωί της Τρίτης αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις, κατά τόπους πυκνές.

Ωστόσο, από την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

Tags:
καταιγίδες, καταιγίδα, βροχοπτώσεις, βροχές, βροχή, ηλιοφάνεια, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, κακοκαιρία, δελτίο καιρού, καιρός, ακραία καιρικά φαινόμενα, προβλήματα κακοκαιρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK