04:10 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ουρανός της Αττικής «υποδέχθηκε» χθες το σύννεφο «shelf cloud», σε μια ημέρα έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας, καθώς την εμφάνισή τους έκαναν χιλιάδες κεραυνοί.

«Μπαράζ» κεραυνών έφερε χθες η κακοκαιρία που «χτύπησε» διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ στον ουρανό της Αττικής εμφανίστηκε ξανά το εντυπωσιακό σύννεφο με την ονομασία «shelf cloud»

Τα εντονότερα φαινόμενα σημειώθηκαν, σύμφωνα με τον απολογισμό της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, σε Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, ενώ έντονες βροχοπτώσεις έκαναν την εμφάνισή τους και στην Αττική

Η περισσότερη βροχή έπεσε στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας στην Ήπειρο, ενώ το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε σχεδόν 8.500 κεραυνούς, 5.000 εκ των οποίων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Το ψυχρό «μέτωπο» συνοδεύθηκε και από το επιβλητικό σύννεφο «shelf cloud», το οποίο σχηματίστηκε πάνω από τη Δυτική Αττική. 

Το γιγάντιο σύννεφο είχε εμφανιστεί στον ουρανό της Δυτικής Αττικής και στις αρχές του Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται συνήθως λίγα λεπτά πριν από μια ισχυρή καταιγίδα και συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους.

Tags:
καταιγίδες, καταιγίδα, βροχοπτώσεις, βροχές, βροχή, κακοκαιρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK