17:05 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αλλαγές στο μετρό σχεδιάζει ΣΤΑΣΥ, με παράταση ωραρίου στις γιορτές όπως τα Χριστούγεννα και περισσότερα δρομολόγια τις ώρες αιχμής και της Κυριακές με εμπορικές δράσεις.

Σειρά αλλαγών σχεδιάζει η ΣΤΑΣΥ για τη λειτουργία του Μετρό, όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Θωμόπουλος.

Ο κ. Θωμόπουλος είχε δηλώσει ότι στο Μετρό θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούνται οι πρώτοι ανακαινισμένοι συρμοί της Γραμμής 2 του Μετρό και ταυτόχρονα προχωρά η παραγγελία 7 διερευματικών συρμών για τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παράλληλα, ο ίδιος, μιλώντας στο skai.gr, είχε δηλώσει ότι από 1 Νοεμβρίου θα προστεθούν ακόμη δύο συρμοί στη Γραμμή 2 του μετρό. Συνολικά, στην «κόκκινη γραμμή» κινούνται 18 συρμοί.

Αλλαγές στο μετρό με παράταση ωραρίου τα Χριστούγεννα και περισσότερα δρομολόγια

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο, σχεδιάζονται μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία του μετρό με βάση τις κατευθύνσεις από τον υπουργό Μεταφορών. Μεταξύ άλλων:

  • Παρατείνεται η λειτουργία του Μετρό την εορταστική περίοδο (π.χ. Χριστούγεννα και Πάσχα) και σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις.
  • Αυξάνεται η συχνότητα δρομολογίων τις Κυριακές με εμπορικές δράσεις για τη στήριξη του εμπορικού τριγώνου.
  • Βελτιώνεται η συχνότητας των δρομολογίων στις Γραμμές 2 και 3 του μετρό με έμβαση στις ώρες αιχμής.
  • Ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του τροχαίου υλικού του στόλου των οχημάτων του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) που κατασκευάστηκαν το 1985.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γραμμή 4 του Μετρό: Οι 15 στάσεις και η διαδρομή που θα ακολουθεί – Χάρτης

Πρόεδρος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων για Γραμμή 4: Μικρή η ταλαιπωρία των Αθηναίων από τα έργα

Tags:
ΜΜΜ, δρομολόγια, ΣΤΑΣΥ, Μετρό, Μετρό Αθήνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK