ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 50
Βρείτε μας

Μία υπόγεια διάβαση στην οδό Λαγκαδά, την οποία κάποτε οι κάτοικοι δεν διέσχιζαν, καθώς ήταν ο φόβος και ο τρόμος εξαιτίας της παρουσίας τοξικομανών και άλλων ατόμων με παραβατική συμπεριφορά, η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά τη μετέτρεψε σε ένα υπέροχο δημοτικό γυμναστήριο αλλά και εκθεσιακό χώρο!

Ο χώρος της υπόγειας διάβασης είναι πλέον ασφαλής, με τους κατοίκους να διασχίζουν κάτω από το έδαφος την οδό Λαγκαδά, να θαυμάζουν διάφορες εκθέσεις φωτογραφίας που φιλοξενούνται στους τοίχους της υπόγειας διάβασης, να βλέπουν συμπολίτες τους να γυμνάζονται, ενώ κάποιοι άλλοι παίζουν πινγκ πονγκ στο ειδικό τραπέζι που τοποθετήθηκε πρόσφατα

Το δημοτικό γυμναστήριο λειτουργεί ήδη τρία χρόνια και όπως λέει στο Sputnik ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αθλητισμού του δήμου Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης, «θέλαμε να διασφαλίσουμε τη διέλευση των πολιτών από την υπόγεια διάβαση και αποφασίσαμε να κάνουμε το δημοτικό γυμναστήριο».

Το δημοτικό γυμναστήριο
© Sputnik /
Το δημοτικό γυμναστήριο

Η συγκεκριμένη υπόγεια διάβαση, όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, κατασκευάστηκε μαζί με το έργο της διαπλάτυνσης της οδού Λαγκαδά και καμία από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου δεν παραλάμβανε το έργο.

Η πινακίδα στην είσοδο του δημοτικού γυμναστηρίου
© Sputnik /
Η πινακίδα στην είσοδο του δημοτικού γυμναστηρίου

«Ο υπόγεια διάβαση είχε κατασκευαστεί και ο τότε δήμος Σταυρούπολης (σ.σ. με το νομοσχέδιο "Καλλικράτης" συνενώθηκαν περιοχές κι έγινε ο δήμος "Παύλου Μελά") είχε διαμορφώσει τον χώρο κάτω από τη διάβαση προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες. Όμως, οι υπάλληλοι δεν ήθελαν να πάνε, επειδή δίπλα ήταν και οι υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ. Εμείς είχαμε υποσχεθεί το 2014 ότι θα αποδώσουμε την υπόγεια διάβαση στους πολίτες και όταν εκλεχτήκαμε μετά από συζήτηση και διάφορες προτάσεις αποφασίσαμε να κάνουμε το χώρο δημοτικό γυμναστήριο», είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Οι γυμναστές του δημοτικού γυμναστηρίου
© Sputnik /
Οι γυμναστές του δημοτικού γυμναστηρίου

Τα προγράμματα και η 80χρονη «αθλήτρια»

Στο δημοτικό γυμναστήριο μπορούν να γυμναστούν όλοι οι κάτοικοι του δήμου Παύλου Μελά, αλλά και κάτοικοι από άλλες περιοχές. Το κόστος για την αίθουσα με τα βάρη και τα μηχανήματα είναι 5 ευρώ το μήνα και για τα ομαδικά προγράμματα είναι 10 ευρώ το μήνα.

«Στα ομαδικά προγράμματα έχουμε ορθοσωμική, zumba και pilates ενώ έχουμε και πρόγραμμα για τα άτομα της Τρίτης ηλικίας», είπε στο Sputnik η γυμνάστρια κ. Ντίνα Σινάτικα που πρόσθεσε ότι ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει και πηγαίνει καθημερινά για να γυμναστεί.

Μέσα στο δημοτικό γυμναστήριο του δήμου Παύλου Μελά
© Sputnik /
Μέσα στο δημοτικό γυμναστήριο του δήμου Παύλου Μελά

Ο μικρότερος επισκέπτης είναι 15 ετών και ο μεγαλύτερος 80 ετών!

«Είναι μια κυρία 80 ετών που έρχεται στα ειδικά προγράμματα που έχουμε για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Κάνουμε μυοχαλαρωτικά και μυϊκής ενδυνάμωσης προγράμματα και όλοι τους πιστοί στο γυμναστήριο και έρχονται πάντα στην ώρα τους για να γυμναστούν», τόνισε η κ. Σινάτικα.

Οι νέοι και οι άνδρες προτιμούν τα όργανα και τα βάρη, ενώ οι γυναίκες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη zumba και στις pilates.

Το ειδικό τραπέζι του πινγκ πονγκ στήθηκε πριν λίγο καιρό και οι περαστικοί που θέλουν να αξιοποιήσουν το χρόνο τους παίζοντας μια παρτίδα το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μπουν μέσα στο γυμναστήριο και να ζητήσουν τις ρακέτες και το μπαλάκι.

Πινγκ Πονγκ στην υπόγεια διάβαση
© Sputnik /
Πινγκ Πονγκ στην υπόγεια διάβαση

Η υπόγεια διάβαση διαθέτει ασανσέρ και ρολά φύλαξης που ανοίγουν κάθε μέρα στις 7 το πρωί προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς και να πάνε τα παιδιά τους στα σχολεία και κλείνουν στις 21:30 το βράδυ, όταν κλείνει και το γυμναστήριο το οποίο ανοίγει τις πόρτες του στις 8 το πρωί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπουρο από μέλι: Η μουντοβίνα από την Χαλκιδική και τα μυστικά της

Θεσσαλονίκη: Τοποθετούνται ξανά οι προτομές των Μακεδονομάχων μετά από χρόνια

Θάνατος Μέγα Αλέξανδρου: Έρευνα γιατρού του ΑΠΘ υποστηρίζει ότι καταρρίπτει τις άλλες θεωρίες

Tags:
δήμος, Θεσσαλονίκη, γυμναστήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK