02:35 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι κατά τη δοκιμή του 112, στις 31 Ιουλίου 2019

Έρχονται υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις από το κινητό τηλέφωνο

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώνουν υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία.

Τη δυνατότητα συμπλήρωσης υπεύθυνων δηλώσεων και εξουσιοδοτήσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό τους τηλέφωνο αναμένεται να έχουν εντός των επομένων μηνών οι πολίτες, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 την Τρίτη, ανέφερε ότι πρόκειται για υπηρεσία που θα παρέχεται μέσα από την ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr.

Ο κ. Πιερρακάκης στάθηκε στον ρόλο των ΚΕΠ και στην πρόθεση να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχουν.

Είπε επιπλέον ότι «κάθε διαλειτουργικότητα “σκοτώνει” τουλάχιστον μία ουρά».

Σε ό,τι αφορά τον έναν προσωπικό αριθμό για κάθε πολίτη, ανέφερε ότι εξετάζονται οι εναλλακτικές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να αξιοποιηθεί ένας από τους υφιστάμενους αριθμούς – όπως το ΑΦΜ ή το ΑΜΚΑ – ή αν θα χρειαστεί να εκδοθεί ένας εντελώς νέος αριθμός.

Στο παρελθόν, ο κ. Πιερρακάκης είχε τονίσει ότι ο συγκεκριμένος αριθμός θα χορηγείται σε κάθε παιδί που θα γεννιέται.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει προαναγγείλει και την έκδοση των νέων ταυτοτήτων εντός του 2021 βάσει του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Διαβάστε επίσης:

Τα «40 βήματα» της ελληνικής γραφειοκρατίας και πώς ένα στυλό φτάνει σε κόστος τα 70 ευρώ

Σχετικά:

Νέες ταυτότητες: Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από το 2021
Tags:
γραφειοκρατία, Δημόσιο, ταυτότητα, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ψηφιακή πολιτική, ψηφιοποίηση, ΑΜΚΑ, Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK