ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος θα είναι ο τελευταίος που θα απολογηθεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς είχε αιτηθεί να απολογηθούν πρώτα οι συγκατηγορούμενοί του.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθεί ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής για την απολογία του, σήμερα, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την αποδεικτική διαδικασία στη δίκη για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Η σειρά με την οποία εμφανίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αποτελούσε δικό του αίτημα, στο οποίο προχώρησε μέσω των δικηγόρων του, υποστηρίζοντας ότι πρώτα θέλει να προηγηθούν οι απολογίες των συγκατηγορούμενών του, αίτημα που έγινε δεκτό.  

Στη δικογραφία χαρακτηρίζεται ως ο «απόλυτος αρχηγός κατά τα πρότυπα του Χίτλερ», ενώ για την οργάνωσή του τονίζεται ότι «υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος» επιδιώκει με την χρήση βίας, με την καταπάτηση δικαιωμάτων των άλλων, να επιβάλει τις αρχές της οι οποίες “ είναι ποινικά αδιάφορες”.

Οι συγκατηγορούμενοί του που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες στο δικαστήριο, υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι «διώκονται για τις ιδέες τους», με τους εισαγγελείς, ανακριτές και εφέτες να τους απαντάνε ότι διώκονται για βίαιες πράξεις και ενέργειες ο πυρήνας των οποίων είναι η επιβολή και επικράτηση των αρχών της.

Τι θα ισχυριστεί ο Μιχαλολιάκος

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής αναμένεται να προβάλει τη θέση που είτε με λιγότερη είτε με περισσότερη ένταση προέβαλαν και οι υπόλοιποι 17 συγκατηγορούμενοι του, πρώην βουλευτές, περί πολιτικής δίωξης και σκευωρίας με στόχο την ανακοπή της ανοδικής πορείας του κόμματος.

Θα ακολουθήσει δηλαδή την ίδια κατεύθυνση που είχε ακολουθήσει πριν πέντε χρόνια όταν ενώπιον του ανακριτή ο κ. Μιχαλολιάκος είχε αρνηθεί την κατηγορία αναφέροντας πως η Χρυσή Αυγή έχει δημοκρατική δομή και οργάνωση, είχε καταδικάσει τις στρατιωτικού τύπου εμφανίσεις μελών της αλλά και κάθε βίαιη συμπεριφορά και είχε χαρακτηρίσει συκοφαντίες τα περί ταγμάτων εφόδου.

Όπως και ο μακροχρόνιος φίλος, συνοδοιπόρος και κουμπάρος του, Χρήστος Παππάς, είχε αποκηρύξει τα εθνικοσοσιαλιστικά δείγματα της Χρυσής Αυγής της δεκαετίας του 1980, λέγοντας πως δεν τον εκφράζουν πλέον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπούκουρας: Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη εφηβεία μου, έβγαλα τον καταπιεσμένο μου εαυτό

Ο Γιάννης Λαγός ανεξαρτητοποιείται από την Χρυσή Αυγή

 

Tags:
απολογία, Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK