ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
2 0 0
Βρείτε μας

Διακόπηκε η δίκη του ιδρυτή του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμη Σώρρα, και των συνεργατών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Απών ήταν ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας από τη δίκη του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δίκη διακόπηκε για τις 18 Νοεμβρίου.

Ο Αρτέμης Σώρρας, και οι 22 συνεργάτες του κατηγορούνται για εξαπάτηση πολιτών καθώς υπόσχονταν ότι θα διαγράψουν χρέη τους προς το δημόσιο μέσω ποσού 600 δισ. δολαρίων που έλεγε πως διέθετε ο κ. Σώρρας.

Ο Σώρρας και οι συνεργάτες του κατηγορούνται κατά περίπτωση για απάτη,  εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Παράλληλα, τους βαραίνουν πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων.

Οι κατηγορούμενοι «παρέστησαν εν γνώσει τους ψευδώς σε μεγάλο αριθμό οφειλετών δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών οργανισμών, ότι ο Αρτέμης Σώρρας διέθετε αμύθητη περιουσία, με πηγή προελεύσεως την κληρονομιά 28 μετοχών της Τράπεζας Ανατολής», γράφει το σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα.

Οι κατηγορούμενοι έπαιρναν 5 ευρώ από κάθε μέλος για εγγραφή, 5 ευρώ μηνιαία συνδρομή κι από 5-200 ευρώ για την παραλαβή εξώδικης δήλωσης για διαγραφή των χρεών.

Μάλιστα, φέρεται να προκάλεσαν και ζημιά στο ελληνικό δημόσιο από τη μη εξόφληση χρεών εκατοντάδων πολιτών που πείστηκαν ότι τα χρέη τους θα διαγραφούν.

Ο ίδιος προφυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2018  και σήμερα με έγγραφό του έκανε γνωστό πως θα εκπροσωπηθεί από τον συνήγορο του καθώς δεν επιθυμεί τη μεταγωγή του.

Ο Αρτέμης Σώρρας έχει ήδη καταδικαστεί το 2017 φυλάκιση 8 χρόνων για υπεξαίρεση ποσού 100.000 ευρώ, μετά από καταγγελία που έκανε πρώην συνεργάτης του σε επιχείρηση που αφορούσε παιδότοπους.

Η δίκη διακόπηκε προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας οι νέοι συνήγοροι που διόρισαν τέσσερις από τους κατηγορούμενους.

Tags:
διακοπή, δίκη, Ελλήνων Συνέλευσις, Αρτέμης Σώρρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK