04:19 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να συντάξει και να αποστείλει φυλλάδιο προς τους πολίτες, προκειμένου να ενημερωθούν για τη καύση και την αποτέφρωση νεκρών, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το ζήτημα της καύσης και της αποτέφρωσης νεκρών τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε από τις 4 έως 6 Νοεμβρίου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συντάξει και να αποστείλει φυλλάδιο προς τον λαό, προκειμένου να ενημερωθεί για την καύση και την αποτέφρωση νεκρών.

Όπως τονίζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε αυτό το ζήτημα «εμμένει ως οφείλει στη δογματική διδασκαλία της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Αγίας μας Εκκλησίας που τελεί υπό το φως της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».

Το μάθημα των Θρησκευτικών

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος – μεταξύ άλλων - ενέκρινε την τοποθέτηση του Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη στη θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επίσης, έλαβε ενημέρωση από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος για σειρά θεμάτων, ενώ εξέτασε επιστολή της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ) και ενημερώθηκε για την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για το μάθημα των Θρησκευτικών, αναμένοντας τις ενέργειες του υπουργείου Παιδείας.

Αντιδράσεις κληρικών για την αποτέφρωση

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της αποτέφρωσης νεκρών έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των κληρικών.

Τον Οκτώβριο, ιερείς της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας ανέφεραν σε ψήφισμά τους ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να παραβεί τις αρχές της, συνεπώς «κάθε πρόταση για δήθεν “ιερολογία” της διαδικασίας αποτέφρωσης πέφτει εξ ορισμού στο κενό».

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει ο δρόμος για κατασκευή Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα

Σχετικά:

Κληρικοί Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας: Δεν θα κηδεύουμε όσους αποτεφρώνονται
Tags:
νεκροί, αποτέφρωση, Διαρκής Ιερά Σύνοδος, Ιερά Σύνοδος, Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK