ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέρος κτιρίου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης και ιστορικό οικοδόμημα από το υπουργείο Πολιτισμού, κατέρρευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στη συμβολή της οδού Αιόλου και της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Τμήμα διατηρητέου κτιρίου κατέρρευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στη συμβολή της οδού Αιόλου και της πλατείας Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, πρόκειται για εγκαταλελειμμένοι κτίριο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Χατζηκώνστα.

Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως έργο τέχνης και ιστορικό οικοδόμημα.

Η πρόσβαση το κτίριο αποκλείστηκε από την Ελληνική Αστυνομία και τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για λόγους ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ζητήθηκε για τους ίδιους λόγους να κλείσουν τα παρακείμενα καταστήματα.

Παράλληλα, στο σημείο τοποθετήθηκε προσωρινή σήμανση και αποκλείστηκε η διέλευση των πεζών.

Ομάδα της ΕΜΑΚ έλεγξε τον χώρο, χωρίς πάντως να αναφερθούν τραυματισμοί από την κατάρρευση.

Μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο, αυτό κρίθηκε επικίνδυνο και αποφασίστηκε να ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως η τοποθέτηση περίφραξης και η φύλαξη του χώρου όλο το 24ωρο.

Τον Αύγουστο, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας είχε σημειώσει ότι 13 κτίσματα είχαν κριθεί κατεδαφιστέα στην πρωτεύουσα, με αφορμή την κατεδάφιση ακατοίκητου κτιρίου που είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνο και ετοιμόρροπο στους Αμπελόκηπους.

Σχετικά:

Κατεδαφίστηκε ακατοίκητο κτήριο στους Αμπελόκηπους - Βίντεο
Tags:
ΕΛΑΣ, Ελληνική Αστυνομία, δήμος Αθηναίων, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK