ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ποτά «μπόμπα» και άκρως επικίνδυνα φαίνεται πως έφτιαχνε κύκλωμα που αποκάλυψαν οι τελωνειακές αρχές της ΑΑΔΕ στη Λάρισα και τη Μαγνησία.

Ένα πολύ επικίνδυνο κύκλωμα παράνομης διάθεσης αλκοολούχων προϊόντων «ξεσκέπασαν» οι τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ και την Αστυνομία εντόπισαν τα προϊόντα του κυκλώματος στο Αρμένιο Λάρισας και στο Στεφανοβικείο.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη με τη διενέργεια ελέγχων σε ανοιχτούς υπαίθριους χώρους, αποθήκες, φορτηγά και εμπορευματοκιβώτια.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως πρόκειται για κύκλωμα λαθρεμπορίας, που είχε φτιάξει παράνομο εμφιαλωτήριο κρασιού, με άδεια «κάβας».

Το κύκλωμα έφερνε καθαρό οινόπνευμα από άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. και στη συνέχεια έφτιαχνε ποτά «μπόμπα» για να τα «σπρώξει» στην ελληνική αγορά.

Να σημειωθεί πως τα αποστάγματα, που εντοπίστηκαν ίσως προέρχονται από τη σύνθεση οινοπνεύματος και αρωματικών ουσιών για να παραπέμπουν στη γεύση του τσίπουρου.

Τα προϊόντα δεν είχαν ελεγχθεί από καμιά Υπηρεσία ώστε να εξακριβωθεί η επίπτωση τους στην δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι ακόλουθες ποσότητες:

Στο Αρμένιο

  • Δεκατρείς τόνοι οινοπνεύματος (96ο βαθμών) σε δεξαμενές φορτηγού.
  • Εξήντα φιάλες από τη Βουλγαρία
  • Σαράντα λίτρα αιθυλικής αλκοόλης
  • Σαράντα λίτρα αλκοολούχων υγρών 

Στο Στεφανοβίκειο

  • 1.052 λίτρα αποστάγματα
  • 5.613 λίτρα κρασί

Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και κατάσχονται προϊόντα, μηχανήματα και μέσα μεταφοράς, ενώ παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις και αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος. 

Tags:
Λάρισα, επιχείρηση, ποτά, τσίπουρο, ΑΑΔΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK