ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα σημάδια που άφησε η σοβαρή περιπέτεια της υγείας του και το πώς άλλαξε τη ζωή του περιέγραψε ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Για δεύτερη ευκαιρία που το δόθηκε κάνει λόγο ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος σχετικά με τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, εκτιμώντας ότι έγινε ανεκτικότερος, ενώ παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν δεν έκανε τακτικές εξετάσεις.

«Κάνεις restart» εξήγησε ο συγγραφέας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ εξήγησε με απλά λόγια τι σημαίνει ο διαχωρισμός ανιούσας αορτής.

«Η αορτή είναι το μεγαλύτερο αγγείο που υπάρχει και μεταφέρει το αίμα από την καρδιά παντού. Γι’ αυτό κινδυνεύεις απ’ όλα. Σχίζεται με τον διαχωρισμό. Και το αίμα δεν μπορεί πια να κυκλοφορήσει. Πνίγει το αίμα την καρδιά. Δεν είναι πολύ δύσκολο από καθαρά χειρουργική πλευρά. Το δύσκολο είναι να προλάβεις. Οι περισσότεροι πεθαίνουν καθ’ οδόν», περιέγραψε.

Είναι βέβαιος ότι η περιπέτειά του τον άλλαξε, εκτιμώντας ότι έγινε ανεκτικότερος να καταλάβει τον άλλον, «έγινε πιο στενός ο δεσμός όταν βλέπεις πόσο εύθραυστα είναι αυτά τα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχασα οχτώ κιλά σε πέντε ώρες»

Αναφέρθηκε και στο πώς αντιμετωπίστηκε από κάποιους το επεισόδιο που είχε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μερικοί βιάστηκαν να γράψουν και δημοσίευσαν (σ.σ. αφιερώματα)» και αυτό όπως σημειώνει το έδωσε μία ιδέα για το τι τον περιμένει μεταθανάτια.

Όσο για την εμφάνισή του μετά το σοβαρό χειρουργείο αναφέρει ότι έχασε οχτώ κιλά σε πέντε ώρες. «Αν γδυθώ από την μέση και πάνω μοιάζω με Ρώσο μαφιόζο».

Εξηγεί ότι δεν είναι καρδιοπαθής και στην ουσία το πρόβλημα είναι οι τεράστιες πιθανότητες να πεθάνεις, «να μην την βγάλεις καθαρή απ’ αυτό αλλά είναι σαν να σ΄ έχει πυροβολήσει κάποιος και να έχει αστοχήσει. Ε αφού αστόχησε σώθηκες».

«Αλυσίδα από ευτυχείς συγκυρίες»

Έκανε λόγο για αλυσίδα από ευτυχείς συγκυρίες «μία αλυσίδα που εάν έλειπε ένας κρίκος θα παρακολουθούσα από πάνω τα αφιερώματα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τον γιατρό του τον Δημήτρη Λυμπεριάδη, ανέφερε ότι «πήρε όλη την ευθύνη πάνω του. Είπε ότι δεν θα πάμε για αγγειογραφία. Παίρνω πάνω μου την ευθύνη ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ανεύρυσμα. Θα του αφιερώσω και το βιβλίο μου είναι το λιγότερο πράγμα που μπορώ να κάνω».

Αμέσως μετά το χειρουργείο η κατάσταση όπως περιέγραψε ήταν δύσκολη καθώς «μπορεί να ξυπνήσει και ψυχωτικός κάποιος για πάντα. Γιατί έχεις πάρει βαριά οπιούχα φάρμακα. Αμέσως μετά έχεις παραισθήσεις οι οποίες σιγά σιγά εξαφανίζονται. Υπάρχει και το δυσάρεστο σενάριο να είναι μόνιμες». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πέτρος Τατσόπουλος στο πρώτο άρθρο μετά το χειρουργείο: Ποτέ δεν είναι αργά, μέχρι την ώρα που είναι

«Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό»: Τι είπε ο χειρούργος του Τατσόπουλου

Tags:
νοσοκομείο, Υγεία, χειρουργείο, Πέτρος Τατσόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK