07:23 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν 28.213 φιάλες νοθευμένων ποτών, Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις εννέα ατόμων ενώ αναζητούνται ακόμα έξι άτομα.

Στην εξάρθρωση μίας εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε παράνομα ποτά και προμήθευε με ποτά-μπόμπες την αγορά, προχώρησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Η αστυνομία εντόπισε κοντέινερ στον Ασπρόπυργο όπου φυλάσσονταν τα παράνομα ποτά καθώς και δύο εργαστήρια παρασκευής και επανατυποποίησης και νόθευσης στο Καματερό και προχώρησε σε εννέα συλλήψεις.

Σε βάρος τους καθώς και σε έξι ακόμα άτομα που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του εθνικού τελωνειακού κώδικα, απάτης – πλαστογραφίας - αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και της νομοθεσίας που αφορά τα σήματα και τον αγορανομικό κώδικα, όπως και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν πάνω από ένας τόνος αιθυλικής αλκοόλης, περισσότερες από 28.000 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 7.100 πλαστές ετικέτες διάφορων εμπορικών οίκων αλκοολούχων ποτών, ποσότητες ποτών όπως ούζο, κονιάκ και μαστίχα καθώς και πλήρης εξοπλισμός νόθευσης ποτών, μεταξύ άλλων φιάλες βενζίνης, κόλλες, παλέτες και ανυψωτικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Τελωνείο οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης ανέρχονται περίπου στο ποσό των (300.000) ευρώ, με το οικονομικό όφελος των μελών της να ξεπερνά το ποσό των (500.000) ευρώ.

Αναλυτικά στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 28.213 φιάλες αλκοολούχων ποτών (νοθευμένες ή προϊόν λαθρεμπορίου),
  • 1 τόνος και 100 λίτρα αιθυλική αλκοόλης,
  • 7.100 πλαστές ετικέτες διάφορων εμπορικών οίκων (αλκοολούχων ποτών),
  • 690 λίτρα ούζο, 300 λίτρα κονιάκ καθώς και 110- λίτρα μαστίχα
  • 4 ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και -2- δίκυκλες μοτοσικλέτες καθώς και το χρηματικό ποσό των -32.330- ευρώ.

Βίντεο από τα ευρήματα της ΕΛΑΣ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Εξάρθρωση σπείρας που πουλούσε «μαϊμού» προϊόντα

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών στη Θεσσαλονίκη

Tags:
αστυνομία, νοθευμένα ποτά, ποτά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK