03:31 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων υπέβαλε σήμερα ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου ως προς το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Την πρότασή της επί της ενοχής των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να κάνει η εισαγγελέας στις 18 Δεκεμβρίου, ενώ το δικαστήριο διευκρίνισε πως αν η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, δεν είναι έτοιμη μέχρι τότε, θα της δοθεί και άλλος χρόνος.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων υπέβαλε σήμερα ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου ως προς το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Επικαλέστηκαν τη Σύμβαση του Παλέρμο που κυρώθηκε από την Ελλάδα και προβλέπει ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης προϋποθέτει την επιδίωξη οικονομικού οφέλους.

Επίσης επικαλέστηκαν και την άποψη του εφέτη Νίκου Σαλάτα που είχε μειοψηφήσει στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα για τη Χρυσή Αυγή.

Η θέση του κ. Σαλάτα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ήταν πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, επειδή δεν προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν με στόχο να προσπορίσουν οικονομικό όφελος.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή ανέκρουσε τις θέσεις της υπεράσπισης, τονίζοντας ρητά πως η Σύμβαση του Παλέρμο προβλέπει κάθε έννομη τάξη (σ.σ. χώρα) είναι ελεύθερη να επιλέξει τα χαρακτηριστικά που θα προσδώσει στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως υποστήριξαν, η επιδίωξη οικονομικού οφέλους αποτελεί επιβαρυντική περίσταση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ολοκληρώθηκε μέσα σε ένταση η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου που αποτελούσε και τον τελευταίο κατηγορούμενο. Απέδωσε τις κατηγορίες σε πολιτική σκευωρία και αρνήθηκε τα πάντα για τις άλλες ποινικές πράξεις που έχουν συνδεθεί με τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Tags:
κατηγορητήριο, εισαγγελέας, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK