ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα 27 τμήματα, τη λειτουργία των οποίων αναστέλλει το υπουργείο Παιδείας, θα λειτουργούσαν από τον Οκτώβρη του 2020.

Αναστέλλεται η λειτουργία 37 πανεπιστημιακών τμημάτων που θα ξεκινούσαν τη λειτουργία τους από τον Οκτώβρη του 2020.

Τα συγκεκριμένα τμήματα, σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία, αναμένονταν να ενταχθούν στο μηχαγραφικό δελτίο του 2020, που συμπληρώνεται από τους φετινούς μαθητές της Γ’ Λυκείου και υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

 «Τα τμήματα αυτά δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη Κυβέρνηση, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Δείτε εδώ τα 37 τμήματα

Σημειώνεται ότι πρόκειται για νέα πανεπιστημιακά που αναμένονταν να λειτουργήσουν σε διάφορά πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας και στη λίστα αυτών περιλαμβάνονταν κι αρκετές δημοφιλείς επιλογές υποψηφίων όπως το τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

«Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό έχουν ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από πελατειακές λογικές και ευκαιριακές διευθετήσεις, σχολίασε το υπουργείο Παιδείας, υποστηρίζοντας την απόφασή του.

«Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε παθογένειες ετών με τόλμη, βάζοντας τέλος σε πρακτικές που στερούν από τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας την Παιδεία που τους αξίζει», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Αύγουστο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ανέστειλε και την λειτουργία της Νομικής Πάτρας, που ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσει τον Οκτώβριο του 2020. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το Υπουργείο Παιδείας θέλει να εντάξει το μάθημα της οδικής ασφάλειας στα σχολεία

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ

Πανελλήνιες: Παρεμβάσεις σε τρεις άξονες από το υπουργείο Παιδείας - Πού μειώνεται η εξεταστέα ύλη

Tags:
Υπουργείο Παιδείας, αναστολή, Πανεπιστήμιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK