00:25 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στο πλευρό τους βρίσκονται συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές του εργοστασίου των Εργατικών Κέντρων Φθιώτιδας και Λαμίας και φυσικά συγγενείς τους.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος έχουν απαγγελθεί κατά του διευθυντή του εργοστασίου, του τεχνικού ασφαλείας, του προϊσταμένου τμήματος, του εργοδηγού και δύο επιστατών, για την έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 55χρονος εργάτης, πατέρας τριών παιδιών.

Οι έξι κατηγορούμενοι βρίσκονται στο γραφείο της ανακρίτριας Λαμίας και οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί, σύμφωνα με το tvstar.gr, είναι: έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου διά παραλείψεως από κοινού και έκθεση από την οποία προκλήθηκε θάνατος του παθόντος διά παραλείψεως από κοινού.

Στο πλευρό τους βρίσκονται συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές του εργοστασίου των Εργατικών Κέντρων Φθιώτιδας και Λαμίας και φυσικά συγγενείς τους.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που απαγγέλλονται τέτοιες κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων μετά από δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ ή σε άλλο εργοστάσιο, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Το εργοστάσιο παραμένει κλειστό λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχει προκηρύξει το σωματείο, ενώ έγινε και έλεγχος από κλιμάκιο της επιθεώρησης μεταλλείων νοτίου Ελλάδος.

Εργαζόμενοι: Καταγγέλλουν τους διοικούντες

Η απαγγελία κατηγοριών κατά των έξι ατόμων έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ να καταγγέλλουν τους «πραγματικούς ενόχους, δηλαδή τους διοικούντες, των οποίων «οι ενέργειες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τρία άτομα τους τελευταίους τρεις μήνες».

Όπως ανέφεραν σε χθεσινή ανακοίνωση «άλλος ένας συνάδελφός μας πατέρας τριών παιδιών έχασε τη ζωή του στο βωμό της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ από πρώην και νυν κυβερνώντες που έχουν οδηγήσει την εταιρία στην απαξίωση» αναφέρει, χαρακτηριστικά, το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «έγκλημα» και ότι οι «εγκληματίες έχουν ονοματεπώνυμο».

Tags:
κακούργημα, εργατικό δυστύχημα, εργοστάσιο, ΛΑΡΚΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK