07:30 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανακοίνωση με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια αλλά και την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Δεριγνύ εξέδωσε η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ανησυχία της για τα επεισόδια γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκφράζει η Σύγκλητος του ιδρύματος με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει άγνωστοι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μπαίνουν και βγαίνουν ανεξέλεγκτα από το κτίριο το οποίο, όπως αναφέρει, χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για συγκρούσεις με την αστυνομία είτε για να βεβηλώσουν το ίδιο το κτίριο προκειμένου να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας.

«Η Σύγκλητος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια εξηγεί πως τέτοια περιστατικά παρακωλύουν τη λειτουργία του πανεπιστημίου ενώ εμποδίζουν τους φοιτητές να πάνε στα μαθήματα.

«Η Σύγκλητος επισημαίνει ότι αυτά τα παραβατικά φαινόμενα δεν έχουν θέση στους χώρους του Πανεπιστημίου. Οι πανεπιστημιακοί χώροι διατίθενται για δραστηριότητες που στοχεύουν αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής του Πανεπιστημίου και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για την ικανοποίηση οιωνδήποτε επιδιώξεων τρίτων», σημειώνει η Σύγκλητος.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης κοντά σε κτίριο στο ίδρυμα και το οποίο ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το οποίο ζητά να περιέλθει στη διαχείριση και χρήση του ξανά.

«Θα επιδιώξουμε, με τα αναγκαία τεχνικά έργα, το συγκεκριμένο κτήριο να καταστεί προσβάσιμο και διαθέσιμο σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του ΟΠΑ», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, ξεκαθαρίζει πως τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιβάλλον ελευθερίας χωρίς βία και φόβο.

Αυτό το περιβάλλον πρέπει όλοι να εξασφαλίζουμε, αναλαμβάνοντας ο καθένας το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί. Η Σύγκλητος παρακολουθεί τις εξελίξεις και παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση», καταλήγει.
Tags:
ανακοίνωση, μολότοφ, αντιεξουσιαστές, κατάληψη, επεισόδια, ΑΣΟΕΕ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK