14:17 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ΥΠΕΞ κάλεσε την Τουρκία να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες αναφορικά  με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας, απαντώντας σε προηγούμενες δηλώσεις της.

 Τη δική του απάντηση δίνει το ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις θηρωηδίες που έκανε η Ελλάδα στους Τούρκους και τους υπόλοιπους Οθωμανούς, κατά τη διάρκεια της Ιστορίας».

«Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος», αναφέρει μεταξύ άλλων το υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα, την κάλεσε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες αναφορικά  με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας.

Τέλος, πρότεινε στη γείτονα χώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής.

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν

Την οργή της Τουρκίας προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην Αρμενία.

Μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε τα εξής: «Η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς - προς την Τουρκία - κύκλους και απόψεις, και βλέπουμε ότι συνεχίζει να στηρίζει τη στάση τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μήνη της γειτονικής χώρας προκλήθηκε από την επίσημη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Αρμενία. Κατά τη διάρκειας του ταξιδιού αυτού, μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΥΠΕΞ: Επιτυχής η επίσκεψη Δένδια στη Μόσχα

Γενοκτονία των Αρμενίων: Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη για το ψήφισμα

Tags:
Ελλάδα, Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK