08:57 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το άτομο πεθαίνει.

Η ζωή ενός 12χρονου μαθητή Γυμνασίου στο Λουτράκι απειλήθηκε μετά από το «παιχνίδι πνιγμού» που έπαιζε με φίλους του.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και ακολούθησε η μεταφορά του στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Όπως μεταδίδει το Korinthostv.gr το επικίνδυνο παιχνίδι έχει γίνει δημοφιλές μεταξύ των νέων που ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο τα οποία τράβηξαν οι ίδιοι και τους δείχνουν να πνίγουν ή να στραγγαλίζουν τον εαυτό τους ή ο ένας τον άλλον. Στόχος είναι να νιώσουν αίσθηση «ευφορίας» προτού λιποθυμήσουν.

Στο «παιχνίδι του πνιγμού» (The Choking Game), σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν χάσει την ζωή τους την τελευταία 10ετία σχεδόν 900 άτομα, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι άτομα από τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το άτομο πεθαίνει.

Η παρατεταμένη στέρηση οξυγόνου στον εγκέφαλο προκαλεί κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο αι εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» είναι άνδρες έφηβοι.

Tags:
Νοσοκομείο Παίδων, νοσοκομείο, μαθητής, Λουτράκι, παιχνίδι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK