ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως η ζωή 12χρονου μαθητή Γυμνασίου στο Λουτράκι απειλήθηκε μετά από το «παιχνίδι πνιγμού» που έπαιζε με φίλους του.

Και δεύτερο κρούσμα με «παιχνίδι πνιγμού» καταγράφηκε στο ίδιο σχολείο στο Λουτράκι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Βίντεο που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός εμφανίζει ένα κορίτσι να κρατά την αναπνοή του για ώρα και να χάνει τις αισθήσεις του.

Ακολούθως, δύο αγόρια κρατούν το κορίτσι για να μην πέσει στο έδαφος.

Κατά το ίδιο μέσο, το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από μαθήτρια, λίγες ώρες μετά από το περιστατικό με τον 12χρονο, η ζωή του οποίου απειλήθηκε.

Κάτω από το βίντεο, σχολίασαν αρκετοί ανήλικοι υποστηρίζοντας πως έχουν παίξει το ίδιο παιχνίδι.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικό, τον οποίο επικαλείται το Open, πριν από λίγες ημέρες σημειώθηκε και άλλο κρούσμα, με έναν μαθητή να χάνει τις αισθήσεις του και να πέφτει από σκάλα, με αποτέλεσμα να σπάσει αρκετά δόντια και να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Μάλιστα, ακόμη και μαθητές δημοτικού φέρεται να έχουν παίξει το «παιχνίδι του πνιγμού».

Στο «παιχνίδι του πνιγμού» (The Choking Game), σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν χάσει την ζωή τους την τελευταία 10ετία σχεδόν 900 άτομα, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι άτομα από τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το άτομο πεθαίνει.

Η παρατεταμένη στέρηση οξυγόνου στον εγκέφαλο προκαλεί κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια.

Σχετικά:

«Παιχνίδι πνιγμού» έστειλε στο νοσοκομείο 12χρονο στο Λουτράκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK