03:44 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Θεσσαλονίκη αποκτάει κινηματογραφικά στούντιο, έκτασης 83 στρεμμάτων, με τα πρώτα γυρίσματα να προγραμματίζονται για τις αρχές του 2020.

Στη Θεσσαλονίκη έρχεται το… Χόλυγουντ, καθώς η μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας αποκτά κινηματογραφικά στούντιο, έκτασης 83 στρεμμάτων, τα οποία θα απαρτίζονται από οκτώ διαφορετικά κινηματογραφικό πλατώ.

Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν την Παρασκευή, παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Πρόκειται για επένδυση, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, από την εταιρεία “Nu Boyana Hellenic”, θυγατρική της χολιγουντιανής “Millennium Films”, που εξασφαλίζει άμεση απασχόληση στα κινηματογραφικά στούντιο 100 τουλάχιστον ατόμων, σε μόνιμες θέσεις εργασίας» δήλωσαν μεταξύ άλλων, οι ιθύνοντες, κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Τζιτζικώστας, μάλιστα, διαμήνυσε ότι το συνολικό ποσό της επένδυσης «αφορά την αγορά των ακινήτων, τις κατασκευές και τον τεχνικό εξοπλισμό τους». «Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη το κέντρο των οπτικοακουστικών παραγωγών για ολόκληρη την Ν.Δ Ευρώπη» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Πιερρακάκης διαμήνυσε ότι «ο χώρος της ψηφιακής τεχνολογίας και των κινηματογραφικών παραγωγών όφειλε να αποτελεί το φυσικό πλεονέκτημα για τη χώρα και ως τέτοιο να αντιμετωπιστεί».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τα κινηματογραφικό πλατώ θα αναπτυχθούν σε έκταση 15.000 τ.μ., ενώ το σύνολο των κτισμάτων θα καλύπτει έκταση 25.000 τ.μ.

«Βρισκόμαστε εν αναμονή της διευκρινιστικής εγκυκλίου για την φορολογική απαλλαγή και η έναρξη των δραστηριοτήτων προσδιορίζεται σε διάστημα ενός χρόνου από την έκδοση των πολεοδομικών αδειών» ανέφεραν, τέλος, οι εκπρόσωποι της «Nu Boyana Hellenic».

Όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η έναρξη των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί πριν την τέλεση της ανέγερσης όλων των στούντιο - ενδεχομένως από τις αρχές του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κινηματογραφικά στούντιο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο στόχος του Τζιτζικώστα

Συνεχίζονται και σήμερα τα γυρίσματα της χολιγουντιανής ταινίας στο Σύνταγμα

Tags:
Απόστολος Τζιτζικώστας, γύρισμα, Κυριάκος Πιερρακάκης, Θεσσαλονίκη, ταινίες, ταινία, κινηματογράφιση, κινηματογράφος, Χόλυγουντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK