17:38 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ενστάσεις απέναντι στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αναφορικά με παρέμβασή του σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση του εκφράζει ο Μάριος Σαλμάς. Τι απαντά βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός.

«Πυρά» απέναντι στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με  παρέμβασή του σε δικαστική υπόθεση που τον αφορά, εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Μάριος Σαλμάς, κάνοντας λόγο, για «ακατανόητη παρεξήγηση».

Η οργισμένη απάντηση του πρώην υπουργού ήρθε μετά την έκδοση ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ειδικότερα η Ένωση, τον καταγγέλλει για αίτημα επίσπευσης εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά.

 «Ουδέποτε μέχρι σήμερα έχω επιδείξει συμπεριφορά που να μην καταδεικνύει σεβασμό στην Δικαιοσύνη. Δεν διανοήθηκα να κάνω ουδέποτε παρέμβαση ούτε όταν ήμουν ύποπτος για τέλεση απαξιωτικών πράξεων, πόσο μάλλον τώρα ως μηνυτής;!», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Μ. Σαλμάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο εκπρόσωπος Τύπου και πρόεδρος του έκτου τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Χαράλαμπος Σεβαστίδης, προέβη στην καταγγελία ότι την Παρασκευή, στις 10:30, ο βουλευτής τηλεφώνησε στο υπηρεσιακό τηλέφωνο και αιτήθηκε την επίσπευση της υπόθεσης.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Σεβαστίδη αφορούσε στην ενημέρωσή του για την πορεία της μηνύσεώς, που ο ίδιος είχε υποβάλλει κατά του Ν. Μανιαδάκη στις αρχές του 2019 (5 Φεβρουαρίου), σχετικά με συκοφαντική δυσφήμιση για ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς του τελευταίου, αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

«Επί 10 μήνες η δικαιοσύνη καθυστερεί αδικαιολόγητα την εξέλιξη της μήνυσής μου, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι, πόσο αυτή η συκοφαντία με ταλαιπώρησε αν και ήμουν αυτός που εντόπισε τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis τον Νοέμβριο του 2012, και αυτός που ενημέρωσε την συντεταγμένη πολιτεία για να ξεκινήσει η δικαστική έρευνα στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει ο Μ. Σαλμάς, ο Χ. Σεβαστίδης «μίλησε με απαξία» και στο τέλος του έκλεισε το τηλέφωνο:

«Είναι καθήκον μου η προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου όπως είναι καθήκον της δικαιοσύνης η ταχεία απονομή δικαίου. Στα πλαίσια αυτά επικοινώνησα τηλεφωνικά όπως έχω έννομο συμφέρον στο υπηρεσιακό τηλέφωνο με τον κ. Σεβαστίδη να ζητήσω ενημέρωση για την δικονομική πορεία της μήνυσής μου καθώς και να υποβάλλω παράκληση επίσπευσης αυτής. Ο κ. Σεβαστίδης προς έκπληξή μου, μου μίλησε με απαξία, αρνούμενος να με ακούσει , μου είπε η όποια επικοινωνία να γίνεται μόνο μέσω συνηγόρου και μου έκλεισε το τηλέφωνο».

Παράλληλα προσθέτει ότι:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου από τους εισαγγελείς την 5/7/2019 δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές που δεν γνωστοποιήθηκε παρά μετά τις εκλογές και με άφησαν να κριθώ από τους πολίτες με την εκκρεμότητα της Novartis».
Tags:
δικαστήρια, δικαστήριο, Novartis, Μάριος Σαλμάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK