15:17 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο ανήλικες καταγγέλλουν ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από ιερέα στην Κέρκυρα, ακόμη και μέσα στην εκκλησία. Ο ιερωμένος αρνείται τις κατηγορίες και μιλάει για «παρεξήγηση».

Σε καταγγελίες που σοκάρουν έχουν προχωρήσει τα δύο κορίτσια που φέρεται ότι έπεσαν θύματα ασέλγειας από ιερέα στην Κέρκυρα, τη στιγμή που ο ιερωμένος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και δεν αποκλείει η κοπέλα να παρεξήγησε τις κινήσεις του.

Το ένα κορίτσι που σήμερα είναι 16 ετών, περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον ιερέα, στη μήνυση που κατέθεσε στις αρχές Σεπτεμβρίου

Η ανήλικη ντρεπόταν για όσα υπέστη ένα καλοκαίρι κι ενώ ήταν μόλις 12 ετών, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε και δημοσίευσε το Star.

«Ασέλγησε πάνω μου εκείνο το καλοκαίρι πάνω από τρεις φορές. Ήταν ιδιαίτερα σκληρό. Με παρενοχλούσε σεξουαλικά ακόμα και μέσα στην εκκλησία», ισχυρίστηκε η ανήλικη.

Οι γονείς του κοριτσιού φέρεται να εμπιστοσύνη στον ιερέα, όπως μετέδωσε ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός. Όταν η κόρη τους, τους είπε ότι έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον ιερέα, οι γονείς κατέθεσαν μήνυση εναντίον του.

Ο ιερέας κλήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος. Προσερχόμενος στο δικαστήριο της Κέρκυρας έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από κατοίκους και συγγενείς της ανήλικης.

Μήνυση σε βάρος του ιερέα για ασέλγεια και σε δεύτερη ανήλικη

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι γονείς μιας 14χρονης κατέθεσαν επίσης μήνυση εναντίον του για ασέλγεια.

«Ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι του μία φορά σε ηλικία 9 ετών», φέρεται να κατέθεσε το άλλο φερόμενο θύμα του ιερέα.

Τι ισχυρίζεται ο ιερέας στην Κέρκυρα

Από την πλευρά του, ο ιερέας αγνοούσε μέχρι το μεσημέρι του Σάββατου ότι υπήρχε καταγγελία κι από δεύτερο κορίτσι για ασέλγεια, σύμφωνα με το ίδιο κανάλι.

Η σύζυγος του ιερέα φέρεται μάλιστα να πήγε στο σπίτι των γονιών του δευτέρου κοριτσιού και να προκάλεσε επεισόδιο αφότου έμαθε ότι θα καταθέσουν μήνυση. Στο επεισόδιο φέρεται να παρενέβη μάλιστα η αστυνομία.

Για την πρώτη μήνυση, ο ιερέας ισχυρίστηκε ότι οι κινήσεις του παρεξηγήθηκαν.

«Έχουν παρεξηγηθεί οι κινήσεις μου προς το κορίτσι. Ήμουν διαχυτικός όχι μόνο με αυτό το κορίτσι, αλλά και με άλλα παιδιά γιατί έχω αδυναμία στα παιδιά. Δεν έχω δικά μου παρά το γεγονός ότι έκανα προσπάθειες να αποκτήσω με τη γυναίκα μου. Όσα ισχυρίζεται το κορίτσι τα αρνούμαι. Έχω ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια του παιδιού γι’ αυτό το οποίο πιθανόν να παρεξήγησε η ανήλικη», ισχυρίστηκε.

Δικηγόρος των κοριτσιών: Δεν πρόκειται για χειρονομίες που μπορούσαν να παρεξηγηθούν

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ο δικηγόρος των δύο κοριτσιών τόνισε ότι ο ιερέας δεν έκανε χειρονομίες που θα μπορούσαν να παρεξηγηθούν, αλλά πράξεις που δεν επιδέχονται παρερμηνείας.

«Δυστυχώς για τα κορίτσια δεν πρόκειται για χειρονομίες που μπορούσαν να παρεξηγηθούν, αλλά για πράξεις, οι οποίες δεν επιδέχονται οποιασδήποτε παρερμηνείας. Με τεράστια ψυχική δύναμη απευθύνονται στην Δικαιοσύνη και αποτελούν φάρο ώστε όλα τα θύματα ασελγών πράξεων να μη διστάζουν να καταγγείλουν τέτοιες πράξεις και να μη βιώσουν άλλα παιδιά όσα οι ίδιες βίωσαν», δήλωσε ο δικηγόρος των δύο ανηλίκων.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λίντσαραν ιερέα που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκου στην Κέρκυρα - Βίντεο

Tags:
σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, ασέλγεια, ανήλικη, ιερέας, Κέρκυρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK