06:50 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησης των νησιών.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 23:30 το βράδυ της Κυριακής το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος», μεταφέροντας 84 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Σάμο.

Στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το «Νήσος Σάμος» με 72 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο.

Το πρωί αναμενόταν να καταπλεύσει στον Πειραιά και το «Blue Star 2», το οποίο μεταφέρει 69 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας.

Την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα στην Τουρκία σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα.

«Η Τουρκία οφείλει να συμπεριφέρεται στους Πρόσφυγες υπό όρους Ανθρωπισμού και πλήρους σεβασμού των κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο δικαιωμάτων τους, τηρώντας στο ακέραιο και τις δεσμεύσεις που έχει εν προκειμένω αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Πρόσθεσε, δε, ότι η συμπεριφορά της Άγκυρας έναντι των προσφύγων δεν συνάδει με τις υποχρεώσεις της και δεν πρόκειται να μείνει χωρίς κυρώσεις.

Στο μεταξύ, έκρυθμη παραμένει η κατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία, κάθως κάτοικοι αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στις περιοχές τους.

Την Κυριακή, διοργανώθηκε στα Διαβατά μπάρμπεκιου με χοιρινό κρέας και αλκοόλ ως διαμαρτυρία κατά των προσφυγών και μεταναστών.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ψωμιάδης έψησε σουβλάκια στο μπάρμπεκιου στα Διαβατά – Φωτογραφίες

Tags:
Σάμος, Πειραιάς, Χίος, Λέρος, πρόσφυγες, μετανάστες, Προσφυγικό, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK