02:37 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σήμερα Δευτέρα έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια 424 αιτούντες άσυλο με προσφυγικό προφίλ ή μελών ευάλωτων ομάδων.

Συνεχίζονται οι αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, όπου το Σαββατοκύριακο έφτασαν περισσότερα από 300 άτομα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις προσπάθειες αποσυμφόρησης που συνεχίζονται οι πληθυσμός στον καταυλισμό της Μόριας ξεπερνά τα 15.000 άτομα.

Στο μεταξύ, σήμερα, Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια 424 αιτούντες άσυλο με προσφυγικό προφίλ ή μελών ευάλωτων ομάδων.

Επιπλέον, 200 άτομα είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου για δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στον Πειραιά έφτασαν μετανάστες από τα νησιά

Εξάλλου, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 23:30 το βράδυ της Κυριακής το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος», μεταφέροντας 84 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Σάμο.

Στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το «Νήσος Σάμος» με 72 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο.

Το πρωί αναμενόταν να καταπλεύσει στον Πειραιά και το «Blue Star 2», το οποίο μεταφέρει 69 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας.

Tags:
Πειραιάς, Λέσβος, ΚΥΤ Μόριας, ανήλικοι πρόσφυγες, πρόσφυγες, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK