02:55 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Νίκος Φίλης βρισκόταν μπροστά από το κτίριο του ιδρύματος όταν φοιτητής παρεμβαίνει την ώρα που μιλούσε στις κάμερες λέγοντας πως «δεν έχει καμία δουλειά εδώ».

Φοιτητής επέκρινε την παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη την ώρα που ο πρώην υπουργός Παιδείας ζητούσε με δήλωσή του να φύγουν τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ για να αποχωρήσουν και οι φοιτητές που βρίσκονταν μέσα.

Ο κ. Φίλης βρισκόταν μπροστά από το κτίριο του ιδρύματος όταν φοιτητής παρεμβαίνει την ώρα που μιλούσε στις κάμερες λέγοντας πως «δεν έχει καμία δουλειά εδώ».

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι απαιτούν τώρα να αποχωρήσουνε αυτοί που θέλουν να καπελώσουν τους αγώνες των φοιτητών. Δεν έχουν καμία δουλειά να καπελώνουν τους αγώνες μας, δεν εκπροσωπούν κανέναν, είναι οι ίδιοι που έστρωσαν το δρόμο έτσι ώστε να τσακιστεί το άσυλο και να μπαίνουν τα ΜΑΤ μέσα».

Ο πρώην υπουργός που βρέθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ μετά τα επεισόδια χαρακτήρισε «πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν σήμερα» τονίζοντας ότι θυμίζουν άλλες εποχές πριν πολλά χρόνια και έκανε λόγο για παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου από δυνάμεις της αστυνομίας.

«Όσοι νομίζουν ότι τα κοινωνικά προβλήματα λύνονται με αυταρχισμό κάνουν λάθος, θα διαπιστώσουν πως έτσι δημιουργούνται και νέα», ανέφερε.

Ζήτησε ψυχραιμία και να φύγουν τα ΜΑΤ από την περιοχή για να βγουν και οι φοιτητές, ενώ χαρακτήρισε «αψυχολόγητη» την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει την ΑΣΟΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ομάδα ατόμων εκτόξευσε πέτρες και άλλα αντικείμενα έξω από την ΑΣΟΕΕ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι από την πλευρά τους έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Την Κυριακή, σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρους στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρέθηκαν κοντάρια, κουκούλες, άδεια μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα.

Μετά από τα ευρήματα αυτά η Σύγκλητος αποφάσισε αναστολή της λειτουργίας έως τις 17 Νοεμβρίου.

Tags:
ΑΣΟΕΕ, Ελληνική Αστυνομία, ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητής, Νίκος Φίλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK