15:34 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (104)
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα διάσταση στην υπόθεση Novartis δίνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ζητώντας την ανάθεση της από εφέτες με στόχο την επίσπευση της διαδικασίας.

Την ανάθεση της υπόθεσης Novartis σε εφέτες ζητάει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, με στόχο την ολοκλήρωση της δικαστικής διευρεύνησης σε σύντομο χρόνο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Πλιώτας ζητάει την σύγκληση   της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών με έγγραφο που διαβίβασε στον προϊστάμενο της Ειαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Μωραΐτάκη,για να αιτηθεί την σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ανατεθεί η δικογραφία της Novartis σε 2-3 ή και περισσότερους εφέτες, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης σε σύντομο χρόνο.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ορισμένες υποθέσεις, έχουν ανατεθεί σε εφέτες, έπειτα από σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών,  όπως αυτή της Τράπεζας Κρήτης, του παραδικαστικού κυκλώματος, της 17Ν, της Siemens.

Η Ολομέλειας θα αποφασίσει και στην περίπτωση της υπόθεσης της Novartis, για το αν θα πάρει μόνο τις εκκρεμείς δικογραφίες, μεταξύ αυτών και αυτές που αφορούν τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή και το Νίκο Μανιαδάκη, αλλά κι αυτές που χειρίζεται η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, η Ολομέλεια Εφετών, θα αναθέσει σε εφέτες όλο το «πακέτο» της Novartis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόθεση Novartis: Φέρεται να κατονόμασε πολιτικό πρόσωπο ο Πικραμμένος – Στη Βουλή η κατάθεσή του

Τσίπρας για Novartis: Μεθοδεύουν παραγραφή μη ψηφίζοντας την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86

Παπαγγελόπουλος: Θα ζητήσω εξαίρεση τριών μελών από την προανακριτική της Novartis

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (104)
Tags:
Εισαγγελία Διαφθοράς, δικογραφία, εφετείο, Άρειος Πάγος, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK