00:08 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για το επικίνδυνο «παιχνίδι πνιγμού» προειδοποιεί ο ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λασιθίου Κ. Γαληνάς σε παρέμβασή του, αναφέροντας ότι οδηγεί σε κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις και αιμορραγίες στα μάτια.

Με τα δημοσιεύματα να πληθαίνουν για το επικίνδυνο παιχνίδι σε σχολεία, που οδήγησε μαθητές στο να διακομισθούν εσπευσμένα το νοσοκομείο, ο  Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κ. Γαληνάς με επιστολή του που κοινοποιείται στο Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης και διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προειδοποιεί εκπαιδευτικούς και γονείς για την επικίνδυνη τάση, σύμφωνα με τη neakriti.gr.

Ο κ. Γαληνός αναφέρεται στην «επιστροφή» του παιχνιδιού του πνιγμού, η όπως σημειώνει «γνωστό ως παιχνίδι ασφυξίας ή παιχνίδι λιποθυμίας ή από τα αγγλικά ως choking game, το οποίο μέσω της σκόπιμης αποκοπής οξυγόνου στον εγκέφαλο προκαλεί προσωρινή απώλεια συνείδησης και ευφορίας.

«Άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι και στα οποία φαίνεται να πνίγουν/ στραγγαλίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους, ή ο ένας τον άλλο, προκειμένου να νιώσουν για μερικά δευτερόλεπτα μια αίσθηση «ευφορίας», προτού λιποθυμήσουν», εξηγεί ο κ. Γαληνός.  

Οι κίνδυνοι του παιχνιδιού

Η επιστολή σημειώνει ότι οι ανήλικοι και κυρίως οι έφηβοι είναι περισσότερο ευάλωτοι, είτε λόγω ιδιοσυγκρασίας είτε διότι αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει έγκαιρη πρόληψη του φαινομένου.

Όπως υπογραμμίζεται στο κείμενο, εκατοντάδες άτομα έχουν πεθάνει από το «παιχνίδι» αυτό, με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι άτομα από τις Η.ΠΑ, ενώ κατά κανόνα επιδίδονται σ’ αυτό το επικίνδυνο και εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» άντρες έφηβοι.

«Για όσους επιζούν, η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο είναι γνωστό ότι προκαλεί κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις και αιμορραγίες στα μάτια», υπογραμμίζεται.

Ο κ. Γαληνός ζήτησε από τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής να ενημερώσουν τους μαθητές τους για τους κινδύνους του παιχνιδιού και ζήτησε από γονείς και εκπαιδευτικούς επαγρύπνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλεξίσφαιρα σακίδια, η τραγική «μόδα» στα σχολεία των ΗΠΑ - Φωτογραφίες

Νέα τρελή μόδα στα social: Βάζουν κόλλα στα χείλια τους για να γίνουν σαρκώδη - Βίντεο

Tags:
αιμορραγία, κώμα, κρίση, εισαγγελέας, σχολεία, μαθητές, παιχνίδι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK