09:09 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Χριστόδουλος Ξηρός κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για «εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για άνθρωπο», καθώς φέρεται να έβαλε φωτιά σε κελί, όσο κρατούνταν στις φυλακές Διαβατών και διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες κράτησής του.

Σε δίκη παραπέμπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός, καθώς κατηγορείται ότι το 2018 έβαλε φωτιά σε κελί όπου κρατούνταν, στις φυλακές Διαβατών.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το grtimes.gr, ο Χριστόδουλος Ξηρός παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για «εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για άνθρωπο» και για «διακεκριμένη φθορά δια πυρός».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς για συμμετοχή του στην «17 Νοέμβρη», έβαλε φωτιά στο στρώμα του κελιού του, στον χώρο του Πειθαρχείου, με τη χρήση αναπτήρα, καθώς όσο ήταν έγκλειστος στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες κράτησης του και ζητούσε μεταγωγή στον Κορυδαλλό.

Στο σχετικό βούλευμα αναφέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι προκλήθηκε «πυρκαγιά ασυνήθους έκτασης και έντασης που δεν μπορούσε να κατασβηστεί εύκολα, παρά μόνο με ειδικά μέσα πυρόσβεσης και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής σε άνθρωπο, λόγω της πυκνής και αποπνικτικής αιθάλης, αλλά και της δυνατότητας εξάπλωσης αλλά και σε παρακείμενα κελιά συγκατηγορουμένων, ασθενών και μη».

Ακόμη, σημειώνεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός κατηγορείται επίσης ότι με τη φωτιά, «κατέστρεψε ξένα κινητά πράγματα» και «προκάλεσε φθορές στους τοίχους του καταστήματος, ρυπαίνοντας τους με την πυκνή αιθάλη που προκάλεσε η πυρκαγιά».

Tags:
δίκη, φωτιά, φυλακή, φυλακές, Χριστόδουλος Ξηρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK