ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο παράλληλες συγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα στην Καλαμαριά, την ίδια ώρα που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, με κεντρικό θέμα την έλευση προσφύγων και μεταναστών.

Δύο συγκεντρώσεις, η μία δίπλα στην άλλη, λαμβάνουν χώρα έξω από το κτίριο, όπου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιείται από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά της έλευσης νέων προσφύγων και μεταναστών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλαμαριά, 11 Νοεμβρίου του 2019
© Sputnik /
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλαμαριά

​Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα, ενώ νωρίτερα έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

​Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και δεύτερη κινητοποίηση, η οποία διοργανώνεται από αλληλέγγυους των προσφύγων.

Αντισυγκέντρωση στην Καλαμαριά
© Sputnik /
Αντισυγκέντρωση στην Καλαμαριά

Η παρουσία των αστυνομικών είναι μικρή αυτή τη στιγμή, καθώς πριν από λίγο αποχώρησαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, εξαιτίας των επεισοδίων στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια πορείας φοιτητών.

​Αυτή την ώρα, επιτροπή των κατοίκων έχει εισέλθει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου συζητείται το μεταναστευτικό. Στην αίθουσα εισήλθαν και εκπρόσωποι των αλληλέγγυων.

Μέλη της επιτροπής των κατοίκων αναμένουν να τους δοθεί ο λόγος, προκειμένου να διαβάσουν ψήφισμα, με το οποίο ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να λάβει απόφαση ότι δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην Καλαμαριά

Ψήφισμα εναντίον των μεταναστών στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς
© Sputnik /
Ψήφισμα εναντίον των μεταναστών στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε, όταν ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Αρκουδης, μέλος της παράταξης που πρόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ψήφισμα υπέρ των προσφύγων και μεταναστών.

​Μάλιστα, λόγω του τεταμένου κλίματος, αποφασίστηκε η διακοπή της συνεδρίασης. 

Tags:
μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστης, μετανάστες, κάτοικοι, διαμαρτυρία, κινητοποίηση, διαδήλωση, Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK