21:45 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τους επόμενους 3-4 μήνες αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την τιμή του ακατέργαστου νερού, όπως επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Εντός 3-4 μηνών αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για την τιμή του ακατέργαστου νερού μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ΕΥΔΑΠ, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Το υπουργικό στέλεχος έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «τεράστιο ζήτημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2013» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δημόσιο και ΕΥΔΑΠ θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία σε τρεις – τέσσερις μήνες.

Όσον αφορά την «ταυτότητα» της Εταιρείας, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «σήμερα αποτελεί μια εισηγμένη εταιρεία, με κύριο μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, ο οποίος και θα παραμείνει κύριος μέτοχος».

«Η διοίκησή και το management επιλέγονται - και πρέπει να επιλέγονται - όχι με πολιτικά, αλλά με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, πάντα με σεβασμό στον δημόσιο χαρακτήρα του νερού» έσπευσε να προσθέσει.

Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, παρέθεσε μια σειρά έργων της ΕΥΔΑΠ, όπως για παράδειγμα, η κατασκευή πλωτού αντλιοστασίου στη λίμνη του Μαραθώνα.

Ειδική μνεία έκανε και στη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, με την κατασκευή δύο φραγμάτων, ένα στην Οινόη και ένα στην Αγία Τριάδα.

«Στόχος και του υπουργείου και της ΕΥΔΑΠ είναι τα έργα αυτά και όλα εκείνα που σχεδιάζουμε να γίνουν στο άμεσο και στο πιο μακροπρόθεσμο μέλλον, να συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διέκριναν στην εποχή του και το Φράγμα του Μαραθώνα» κατέληξε, κάνοντας λόγο για «αποτελεσματικότητα, καινοτομία, υψηλό τεχνικό επίπεδο και νέες θέσεις εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπαδημητρίου για νερό: Θα φανεί ότι είχα δίκιο - Πολάκης: Είσαι λαγός σε διατεταγμένη υπηρεσία

Tags:
έργα, έργο, Μαραθώνας, Αττική, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπουργός Υποδομών, υποδομές, τιμή, νερό, ΕΥΔΑΠ, Κώστας Καραμανλής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK