23:53 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ανέφερε ότι «το όλο ζήτημα είναι ζήτημα πολιτισμού, κάτι το οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί αρκεί να πετάξει από πάνω του το πέπλο των ιδεοληπτικών εμμονών και των μηδενιστικών αγκυλώσεων».

Στη διάταξη για τη βλασφημία αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, τονίζοντας σε δήλωσή του πως «δεν αποσκοπεί στην προστασία του Θεού, των θείων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και κάθε άλλης θρησκείας, καθώς δεν έχουν ανάγκη ανθρώπινης προστασίας», αλλά στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος, της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο σύμφωνα με το ethnos.gr για ιδιαίτερα ταραγμένους καιρούς και μίλησε για αγαθά τα οποία «δεν μπορούν να ποδοπατώνται χάριν της "δικαιωματιστικής" λογικής της ελευθερίας του λόγου, που εμπεριέχει ύβρεις, μίσος και φανατισμό».

«Πάνω απ’ όλα, όμως, το όλο ζήτημα είναι ζήτημα πολιτισμού, κάτι το οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί αρκεί να πετάξει από πάνω του το πέπλο των ιδεοληπτικών εμμονών και των μηδενιστικών αγκυλώσεων», συμπλήρωσε.

Με φόντο τις δηλώσεις Ιερώνυμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έκανε πάντως γνωστό πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε απόσυρση της διάταξης του νέου ποινικού κώδικα που αφορά στην προσβολή των θείων και της εκκλησία.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη διάταξη για τη βλασφημία, η οποία έγινε γνωστή τη Δευτέρα, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

Η διάταξη προβλέπει φυλάκιση έως δύο χρόνια για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων.

Tags:
Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησία, διάταξη, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, Ποινικός Κώδικας, βλασφημία, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ιερώνυμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK