23:25 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χαρακτηρίζει «αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών» τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων.

Μήνυμα ότι η βία σε οποιαδήποτε μορφή και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμια, έστειλε με ανακοίνωσή του το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Χαρακτηρίζει «αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών» τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων.

«Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του πανεπιστημίου αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και είναι ευθύνη όλων μας να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή», αναφέρει σχετική ανακοίνωση το προεδρείο.

Σημειώνεται ότι μετά χθες σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών που εισήλθαν στην ΑΣΟΕΕ, μετά την απόφαση της σχολής να αναστείλει τη λειτουργία του Ιδρύματος μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα και η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου εξέφρασε «τεράστια ανησυχία» για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ εκφράζει η σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) ενόψει των εορτασμών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι θα προασπιστεί «με όλες της τις δυνάμεις» το πανεπιστημιακό άσυλο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του εορτασμού.

Tags:
πανεπιστημιακό άσυλο, πανεπιστήμια, επέτειος του Πολυτεχνείου, επεισόδια, Πρυτανικές Αρχές, ΑΣΟΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK