01:11 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Θέση πήρε ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης για το ζήτημα της εισόδου των φοιτητών στα Πανεπιστήμια με κάρτα, υποστηρίζοντας το μέτρο, ώστε να καταπολεμηθεί η ανομία και η παραβατικότητα.

Για πικρές, σκληρές αποφάσεις έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης  που πρέπει να πάρουν οι πρυτάνεις ώστε να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας στα πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαμπινιώτης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο και την έξοδο στα Πανεπιστήμια.

«Κάθε υπάλληλος, πανεπιστημιακός ή διοικητικός να έχει μια κάρτα, μία ταυτότητα, ηλεκτρονική για να μπει μέσα. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει κανείς να ελέγχει ότι μέσα στο πανεπιστήμιο δεν είναι εξωπανεπιστημιακά άτομα», δήλωσε σχετικά.

Άλλωστε, όπως επεσήμανε, τα φαινόμενα παθογένειας εντός των πανεπιστημιακών χώρων, δεν προκύπτουν από φοιτητές, καθώς οι αντιδράσεις τους ποτέ δεν φτάνουν σε επίπεδα αγριότητας ή εξαλλοσύνης.

Σχετικά με τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Μπαμπινιώτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πρόβλημα εν πρόκειται να λυθεί με τη παρέμβαση των αρχών εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

«Ελπίζαμε όλοι ότι με την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου θα μπει μια τάξη στα πανεπιστήμια», ανέφερε και υποστήριξε ότι «το ζήτημα που θα πρέπει πλέον να μας απασχολήσει είναι το τι θα γίνει τώρα».μπαμπινιώτης

Σχετικά με το μέτρο για τις κάρτες εισόδου, ο καθηγητής σημείωσε ότι θα μπορούσε να επικρατήσει σταδιακά μια ομαλότητα στα πανεπιστήμια, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόντρα Φίλη - Κεραμέως με φόντο τα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Αναρχικοί με καδρόνια έδιωξαν το Nivo απ' το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής: Συναυλία τέλος - Φωτογραφίες

Tags:
ΑΣΟΕΕ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο, πανεπιστήμια, Γιώργος Μπαμπινιώτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK