13:11 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Φοιτητικοί σύλλογοι μετά από τη διεξαγωγή έκτακτων γενικών συνελεύσεων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις. Σημειώνεται, ότι ορισμένα Πανεπιστήμια έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία τους.

Δεκάδες τμήματα και σχολές θα είναι υπό κατάληψη την Τετάρτη, ύστερα από απόφαση των φοιτητικών συλλόγων να κλείσουν σχολές και τμήματα μέχρι και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα foititikanea.gr, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφασίστηκε κατάληψη μεταξύ άλλων στη Φιλοσοφική Αθηνών, τη Νομική Αθηνών, το Μαθηματικό, την Ιατρική και το Φυσικό.

Αντίστοιχα και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφασίστηκε από τους φοιτητές κατάληψη στις σχολές Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής.

Καταλήψεις έχουν αποφασιστεί και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις σχολές Πολιτικών Μηχανικών, Ιστορικό-Αρχαιολογικό, Αγγλικής Φιλολογίας και Φιλολογίας. Αντίστοιχα, και σε άλλα τμήματα σε Πάτρα και Χανιά οι φοιτητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη.

Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών να αναστείλει την λειτουργία του από την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, σειρά πήραν κι άλλα Ιδρύματα. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρυτανείας, όπως και η Φιλοσοφική Αθηνών από την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύγκλητος ΕΜΠ για επεισόδια ΑΣΟΕΕ: Τεράστια ανησυχία ενόψει των εορτασμών του Πολυτεχνείου

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: ΜΑΤατζής απωθεί και κλωτσάει νεαρή γυναίκα - Βίντεο

Tags:
ΑΣΟΕΕ, αναστολή, 17 Νοέμβρη, Πανεπιστήμιο, κατάληψη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK