15:15 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι γενικές συνελεύσεις φοιτητών σε πολλές σχολές της Αθήνας έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε καταλήψεις. Η αρχή έγινε από τη Νομική, την Ιατρική, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τις Πολυτεχνικές Σχολές.

Σε καταλήψεις σχολών προχωρούν φοιτητές σε όλη τη χώρα ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και ενώ η ατμόσφαιρα στον χώρο της Παιδείας παραμένει τεταμένη μετά τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

Οι γενικές συνελεύσεις φοιτητών σε πολλές σχολές της Αθήνας έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε καταλήψεις. Η αρχή έγινε από τη Νομική, την Ιατρική, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τις Πολυτεχνικές Σχολές. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του από την Τετάρτη, ενώ και η Φιλοσοφική Αθηνών κλείνει την Πέμπτη. 

Σε ό,τι αφορά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη Δευτέρα ξεκίνησε η αναστολή λειτουργίας που θα διαρκέσει έως τις 17 Νοεμβρίου έπειτα από απόφαση της Συγκλήτου και μετά τη «γιάφκα» που εντόπισε η αστυνομία σε επιχείρησή της το πρωί της Κυριακής.

Στη Θεσσαλονίκη θα μείνουν κλειστές οι σχολές Φιλολογίας, το Ιστορικό και η Αγγλική Φιλολογία, ενώ σύμφωνα με το seleo.gr κλειστό θα είναι το Μαθηματικό και το Βιολογικό Πάτρας, το Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων Άμφισσας και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) Χανίων.

Τεταμένο κλίμα

Το κλίμα στον χώρο της Παιδείας παραμένει τεταμένο με τους Πρυτάνεις να τονίζουν ότι η βία σε οποιαδήποτε μορφή και για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια, ενώ στην ίδια κατεύθυνση η Σύγκλητος του ΕΜΠ εξέφρασε «τεράστια ανησυχία» ενόψει των εορτασμών για το Πολυτεχνείο.

Υπενθυμίζεται ότι, το μεσημέρι της Δευτέρας επικράτησε ένταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με περίπου 100 άτομα, ενώ υπήρξε έφοδος της ΕΛΑΣ στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επετείου, επιστρατεύοντας 5.000 αστυνομικούς, αλλά και οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ από την περιφέρεια. 

Tags:
παιδεία, επέτειος του Πολυτεχνείου, ΑΣΟΕΕ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, πανεπιστημιακό άσυλο, Πανεπιστήμια, Πανεπιστήμιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK